Kom ihåg med Påminnelser

OS X 13 mar 2013

Glömmer du att handla när du sticker från jobbet eller missar du ibland att hämta barnen från fritids? I så fall är du inte ensam. Det här är frustrerande och det blir tyvärr inte bättre med åren. Jag vet. Men det finns lösningar.

Du kan få påminnelser vid rätt tidpunkt eller på en särskilt plats med hjälp av Apples Påminnelser. Appen eller programmet finns på både din iPhone/iPad och din Mac så det är bara att börja använda den. Dessutom är appen väldigt enkel att lära sig och använda, vilket gör att det inte finns någon anledning att inte testa. Att sedan iOS och OS X-versionerna synkroniseras med varandra via iCloud med automatik gör förstås inte saken sämre. Sätt igång och använd Påminnelser som slipper du glömma bort möten som du skulle gått på eller uppgifter som du skulle utföra.

Ett alternativ till Påminnelser är Checkmark som är gratis att ladda ner från App Store, men som ännu bara finns för iOS. Det går alltså inte att få några påminnelser på sin Mac. Gränssnittet är i vårt tycke snyggare, och funktionaliteten ungefär densamma.