10 smarta Mail-tips – del 2

OS X 18 maj 2013

4 Styr om mail till andra

Om ett meddelande landar in din Inkorg av misstag och du vet till vem det var avsett för kan du istället för att vidarebefordra det, och riskera att få svar, välja att Eftersända det. Om du gör det kommer det att gå direkt till avsedd mottagare. Du behöver bara trycka på Eftersänd-ikonen.

 

5 Lägg till några regler

Inkorgsregler kan underlätta om man får massor av e-post, men också för att sortera ut viktiga meddelanden. Dessa kommer du åt via Mails Inställningar och möjligheterna är nästan oändliga. Det finns massor av exempelregler på nätet, men experimentera gärna själv. Säkerhetskopiera bara viktiga mejl först.

 

6 Gör mer med VIP:ar

Att sortera ut meddelanden från nära och kära kräver inte att du skapar komplicerade regler om du kör Mail och Mountain Lion. Klicka på stjärnan intill någons namn i ett e-postmeddelande så hamnar de i VIP-brevlådan där de är lätta att hitta.

 

7 Kontrollera notiser

Notiser om nya brev i Mail kan visas i Notiscenter och du kan ställa in exakt vad som visas under Mails Inställningar. Om du väljer VIP eller Kontakter får du förmodligen den mest relevanta e-posten visad. Du ställer in det blixtsnabb och det kan vara till stor hjälp om du får mycket post.