Vattenmärkning med Watermarker

22 jan 2014

Skydda dina bilder mot copyright-tjuvar med detta lilla program 

Screenshot 2014-01-15 16.28.14Vattenmärkning kan vara lite krångligt att jobba med i program som Photoshop, och långt ifrån alla har tillgång till ett sådant kraftfullt verktyg. Watermarker är ett smidigt alternativ som möjliggör för användaren att skapa en egen text eller bild som vattenmärke och få det utplacerat på en bild på flera olika ställen. Det är ett enkelt sätt att se till så att exempelvis en företagslogga placeras på dina bilder och på så sätt skyddar dina arbeten.

Utöver möjligheten att vattenmärka enskilda bilder finns alternativet att behandla många på en gång. En stor ruta dyker upp i huvudfönstret i vilket du sedan släpper de bilder du vill vattenmärka. Du kan sedan använda inställningarna i högerpanelen för att få allt som du vill ha det.

Ett genomstrykningsalternativ finns också, men det är mycket mindre sofistikerat, som du kanske förstår, om man jämför med något som är text- eller bildbaserat. Placeringen kan ändras liksom typsnitt, storlek och färg. Det går även att justera opaciteten i en bild.

Här finns även alternativ för att storleksförändra bilder, och förstås spara och ta bort vattenmärkena. Totalt sett ett enkelt och bra program som kan spara mycket tid åt dig.

Grym funktion: Mallar

Genom att ha mallar som du kan spara och använda gång efter annan  är det enkelt för dig att se till att alla dina bilder har samma märkning, utan att behöva göra manuella justeringar eller val varje gång.

 

Köpa?

För Enkla inställningar gör vattenmärkningen snabb och smidig

Emot Begränsad kreativiteten och vattenmärkenas storlek går inte ändra

4/5

Pris: 55:- på Mac App Store