V-Moda XS – ett par grymma hörlurar

25 mar 2015

De här hörlurarna har både utmärkta prestanda och en smart konstruktion

V-Moda har skapat sig ett namn genom att leverera ljud för moderna hi-fi-entusiaster till ett vettigt pris, och deras nyaste hörlurar är inget som förändrar det. V-Moda XS tar det som många uppskattat med Crossfade M-80 och förbättrar det på de flesta områden. Vi blev verkligen imponerade av V-Modas ljudbild – ett stort omfång med en delikat bas – förpackat i en tålig, men samtidigt smidig förpackning.

Det förvånar nog ingen att XS levererar utmärkt ljudprestanda över hela registret. V-Moda har försett XS med 40 millimeters högtalarelement, vilka skapar ett mellanregister som är klart och välbalanserat utan att offra pulsen i diskanten. Ett par hörlurar utan en kapacitet att leverera maffig bas fungerar förstås inte särskilt bra. Lugn, XS klarar det också. Hörlurarna presterar berömvärt väl i de allra flesta musikgenrer. Mata lurarna med alltifrån maffig jungle till vildsint rock och resultatet blir bra. Vi blev också imponerade av hur väl ljudet behöll den höga kvaliteten även om vi vred upp volymen rejält. Basen förblir tajt och djup och mellanregistret försvinner aldrig i det kraftiga pumpandet. Det är nog så bra det kan bli på den här prisnivån.

V-ModaXS_700

Ett område som V-Moda fortfarande har lite att jobba på är isoleringen. Den är okej och stänger ute en del omgivande ljud, men det kunde varit bättre. Problemet försvinner förstås om man vrider upp volymen, men då läcker det istället ut mycket ljud till omgivningen.

Vi gillar XS-lurarnas design. De är inte bara behagliga att ha på huvudet, sitter tajt över öronen (dock ej för tajt) och är otroligt lätta. De går även att fälla ihop. Det gör att de är väldigt smidiga att ta med.

Det finns förstås en hel drös med kvalitetshörlurar om man går ner en aning i pris, till exempel Sennheiser Momentum, men V-Moda XS-modellen är ett komplett paket på ett imponerande sätt. Ljudet är imponerande, de är väldigt sköna att bära och de presterar alldeles utmärkt i en mängd olika musikgenrer. Vi tycker att V-Moda XS-hörlurarna är en dröm för musikälskare. Någon återförsäljare verkar dock inte finnas i Sverige just nu, så det är Amazon som gäller om du är intresserad.

 

Köpa?

För Grym ljudkvalitet till ett förhållandevis överkomligt pris

Emot Miljöljud läcker in, vilket i vissa fall kan vara lite störande

Betyg: 5/5

Pris: ca 2 500:-