Tåligt iPhone-skal från Thule

Prylar 16 mar 2015

Letar du efter ett skal med bra skydd för din iPhone 6? Thule erbjuder ett intressant alternativ…

thulex3_2Om man säger Thule tänker nog de flesta på takboxar och kanske även hållare för att hänga cyklar på bilen. Thule tillverkar dock mycket mer än så, bland annat iPhone-skal. I dagsläget har de två olika modeller. Det nyaste heter Thule Atmos X3 och finns i sex olika färgkombinationer: svart, svart/lime, svart/ljusblå, orange/vit, rosa/vit och svart/vit. Skalet är en tvåkomponentslösning bestående av hårdplast och en tämligen hård gummiblandning. Gummit löper ut med långsidorna och är indragen en bra bit på baksidan från båda håll.

Konstruktionen upplevs väldigt gedigen och det visar också stötupptagningstester som verifierat att den skyddar mot fall från upp till två meter. Normalt brukar vi inte testa sådana uppgifter, av förhoppningsvis förståeliga skäl, men i det här fallet tappade jag faktiskt min mobil från ca 1,5 meter på ett klinkergolv utan att något hände med iPhonen. Det känns som mer än godkänt. Det hårda gummit täcker både av/på- och volymknapparna helt, vilket gör att det krävs en del kraft för att använda dem, men inte mer än att det fungerar helt okej. Baktill finns förstås ett hål för kameran och blixten/lampan och undertill finns också utfasningar för laddningskabeln, högtalare och hörlursingång. Kanterna är avfasade och gör att skalet är väldigt behagligt att hålla i, och trots att skalet skyddar så bra är det tämligen slimmat. Kvalitetskänslan är dessutom väldigt hög.

Finns det då ingen nackdel? Jo, tyvärr. Prislappen är hög och använder du hörlurar med en aningen bredare kontakt än Apples originallurar kommer du snart upptäcka att de inte går att montera. Urfasningen är nämligen inte tillräcklig i skalet – en liten störande detalj på ett annars riktigt grymt skal.

 

Köpa?

För  Högkvalitativt, väl skyddande skal som ligger skönt i handen

Emot  Aningen tjockare hörlurssladdskontakt passar inte

4/5

Pris: ca 400:-

Läs mer på www.thule.se