Synology DS213 air

26 feb 2013

En trådlös hemma- eller kontorsserver, full med funktioner

När det kommer till att installera ett hem- eller kontorsnätverk behöver du ibland bara en enkel server för att få allt att smärtfritt fungera tillsammans. Då kommer DiskStation DS213air väl till pass. Med en mindre prislapp än andra liknande servrar, men med samma funktionalitet, kommer den här fantastiska enheten få dem med en snäv budget att hoppa jämfota av glädje.

I grund och botten är den enkel. Det finns utrymmen för två interna hårddiskar, samtidigt som två USB 3.0-kontakter låter dig bygga ut med externa hårddiskar vid behov. Koppla den till din router, anslut via vilken enhet som helst (Mac, iPhone, iPad eller annan) så blir innehållet omedelbart tillgängligt.

Installationen, särskilt att installera de interna diskarna (du måste öppna upp enheten) kan vara lite pilligt till en början, men när det är klart möts man av ett underbart användargränssnittet. Med en webbläsare kan du hantera servern och dess filer och till och med ladda ner appar för att utöka servern funktionalitet, t ex övervakning (med stöd för upp till åtta kameror) och iTunesdelning. Det här en fantastisk produkt som kommer passa alla som letar efter en server – hemma eller på lilla kontoret.

 

För Snabb och enkel att använda och den är snygg också

Emot Den inledande installationen kan vara lite jobbig

Omdöme: 4/5

Pris: ca 2 500:-

 

Synology213

Grym funktion

Cloud Station

Lite som Dropbox låter Cloud Station-appen dig använda ett ID för att synka data från din dator till en rad andra enheter, inklusive iPad eller iPhone. Appen är ren, enkel, snabb och en fröjd att använda.