Styr Macen med fjärrkontroll

11 feb 2017

Det är ingen tvekan om att filmtjänster som exempelvis Netflix och musiktjänster som iTunes och Spotify har förvandlat våra Apple-prylar till våra huvudsakliga underhållningsenheten, och nästan förpassat TV:n och radion till historieböckerna. Men den fördel en TV har framför ett datorbaserat system är möjligheten att styra den på distans med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. Med hjälp av SiriMote får du motsvarande stöd på din Mac, förutsatt att du har en Apple TV-fjärrkontroll tillgänglig förstås.

Allt du behöver göra för att kunna luta dig tillbaka och koppla av genom att titta på dina favoritserier eller lyssna på din favoritmusik på Macen är att följa de här enkla stegen. Ladda ner gratisprogrammet, para ihop Apple TV-fjärren och din Mac via Bluetooth-inställningarna och därefter bör du snart vara igång. Programmet är väldigt snabbt och alla klick på fjärrkontrollen resulterar i omedelbar respons. Det fungerar bara för vissa underhållningsprogram, såsom iTunes och QuickTime, så den grundläggande funktionaliteten förblir densamma. Play/Paus och volymkontrollknapparna har samma funktion på Macen. Du kan spola framåt och bakåt i diabilder i Keynote och backa tillbaka i VLC genom att använda touchpadden och Menu-knappen.

sirimote

Det är verkligen intuitivt och det dröjer inte länge förrän du har kommit underfund med hur det fungerar på din Mac. Bluetooth-anslutningen betyder att du kan använda SiriMote när och var du vill, så att du kan dra nytta av funktionaliteten så mycket det bara går.

Vi måste dock erkänna att programmet inte är perfekt än och det vore önskvärt om det exempelvis gick att använda styrplattan för att rulla bland program på Macen eller i ett bibliotek, men förhoppningsvis kommer det i en uppdatering snart. Eftersom det är gratis tycker vi ändå att det är värt att ladda ner om du har en fjärrkontroll tillgänglig.

 

Omdöme

Det här är en riktigt bra mjukvara, som gör exakt det som man förväntar sig. Vi önskar dock att den får lite fler funktion i en uppdatering snart.

4/5

Pris: gratis