Snapheal Pro – en lättanvänd redigerare med smarta finesser

14 aug 2014

En lättanvänd bildredigerare som låter vem som helst få till det lilla extra i sina bilder

slide2Det är ingen brist på bildredigeringsprogram för Macen, men många av de som finns kan lätt skapa förvirring hos nybörjare på grund av den mängd med verktyg och funktioner som finns. Snapheal vill ändra på detta och fokusera på uppmuntring och stöttning istället. Så även om här finns en hel del kraftfulla funktioner presenteras dessa i ett mer lättåtkomligt gränssnitt. Erase-verktyget som kan användas för att ta bort objekt i en bild aktiveras via en stor knapp med ett utropstecken. När programmet utför sina beräkningar levererar Snapheal några galna eller underhållande fakta till dig. Det är klart att fokus ligger på att göra upplevelsen rolig.

Erase-verktyget är definitivt stjärnan i uppsättningen, eftersom det kan göra underverk i bilderna.  Det krävs lite precisionsarbete, men med hjälp av skrollisten som gör att man kan justera Edit-penseln kan man få bra koll på vad som händer. Den kan exempelvis användas för att ta bort störande elledningar i ett annars vackert landskap eller andra störande objekt i olika typer av bilder. Tack vare tre olika arbetslägen går det att få till ett gott resultat i de flesta bilder utan vidare redigeringskunskaper.

Variationsmöjligheterna är en av sakerna som verkligen sticker ut och allt sker i ett rent och välstrukturerat  gränssnitt. Redigeringsverktygen är uppdelade i tre lägen: Erase, Retouch och Adjust. Retouch används om man ska jobba på olika delar av en bild, vilka markeras och sedan justeras med olika skjutreglage. Det finns också ett Undo-verktyg i Snapheal, så dra dig inte för att testa justeringar du inte har full koll på – det är ju just det programmet vill uppmuntra till. Skjutreglagen gör det enkelt att utföra finjusteringar och med hjälp av funktionen med delad skärm kan man direkt se förändringarna.

Att ladda in bilder är inte svårare än att dra och släppa, och här finns länkar till sociala nätverk för snabb utdelning. Det enda som vi saknar i Snapheal är en förhandsvisningsfunktion som visar de förändringar som man gör i realtid.

Det finns mycket vi gillar med Snapheal, och i huvudsak beror det på hur lättanvänt det här programmet känns jämfört med många andra redigerare. Samtidigt kompromissar det inte med kvaliteten eller kraften i verktyg och funktioner.

sh5

Köpa?

För Lätt att arbeta med och Erase- verktyget är en smart, unik finess

Emot Ingen förhandsvisning vilket betyder mycket trial and error

Omdöme 4/5