Skydda din Mac med din iPhone

23 jan 2014

Koppla ihop din iOS-enhet och Mac för att skydda din dator när du inte sitter vid den

Screenshot 2014-01-15 16.25.27De av oss som tar det här med säkerhet på största allvar kanske inte tycker att ett lösenord är tillräckligt på Macen. Säkerhetskort eller keycard som det kallas här är en lösning som tar säkerhetstänket ett steg längre. Tanken är att appen vet om när du lämnar din dator och då låser den. Återvänder du till din Mac med din iPhone eller iPad låses den upp igen.

Lösningen är enkel att få igång. Du uppmanas att gå till Systeminställningar, välja Bluetooth och para ihop datorn med din handhållna enhet (Bluetooth måste förstås vara påslaget även på iOS-enheten). Du ställer sedan in en fyrsiffrig kod som blir den viktiga accessnyckeln.

När vi först testade en tidig version av programmet ville det inte alltid fungera som vi ville. Ibland låstes Mac-skärmen helt oväntat och den kunde även låsas upp när den inte skulle det. När en uppdatering kom under testet blev det en mycket stabilare app. Det här är ett program som lovar mycket och som håller det mesta som är av vikt. Om man bortser ifrån stabilitetsproblemen (som blir bättre och bättre) är det här en rätt bra säkerhetslösning för Macen.

Grym funktion: Bluetooth

Programmet använder Bluetooth för att få din iOS-enhet att bli en säkerhetslösning för din Mac. Det gör också att den kan använda en säkerhetslösning som bygger på var man befinner sig i förhållande till sin Mac.

 

Köpa?

För Enkelt att få igång och skapar säkerhet i ytterligare en dimension

Emot Vi upplevde vissa mindre prestandaproblem, ingen avståndsjustering

3/5

Pris: 49:-