Läcker högtalartelefon med vissa brister

28 mar 2015

Lös telefonkonferenserna på ett elegant och stilfullt sätt

Sennheiser står för bra ljud, stil och kvalitet för många, vilket betyder att högtalartelefonen SP20 har en del att leva upp till. När man packar upp enheten ligger den snyggt förpackad i en liten bärväska och öppnar man den slås man av designen. Sennheisern upplevs cool och elegant med metallgaller över högtalarna och den runda formen. Alla viktiga delar är integrerade på ett snyggt sätt, vilket gör det yttre väldigt rent och snyggt.

Det är på ovansidan alla knapparna sitter. Det gör att man enkelt kan styra de viktigaste funktionera, såsom volym, stänga av högtalarna och ringa ut eller ta emot samtal via högtalarfunktionen. SP20 använder en USB- och en 3,5mm-sladd för att koppla ihop sig med externa enheter som exempelvis en iPhone. Frågan man ställer sig här är: varför finns inte ett trådlöst alternativ? Om det hade funnits Bluetooth-stöd också hade det varit en rejäl bonus. Båda kablarna är visserligen snyggt integrerade i enheten och räcker cirka en meter. USB-kabeln hade vi gärna sett längre, men den andra fungerar utmärkt med sin längd.

SennheiserSP20ML_700

Om du är av den typ som inte gillar att läsa manualer kan det bli problem här. Snabbstartsguiden visar hur man laddar ner tillhörande PC-programvara. Det är ju ingen större nytta för Mac-användare och det saknas tips på hur den används tillsammans med en Mac. Finns någon Mac-mjukvara? Nej. Det får du lösa själv. Den är dock tillräckligt enkel att använda med till exempel Skype som många har. Du behöver då bara göra några systeminställningar. Synd att detta inte nämns i instruktionerna. När du sedan har fått grepp på kontrollerna är den enkel att använda.

SP20 lyser snyggt och är intuitiv att använda. För att stänga av ljudet vid samtal trycker man på Mute som då lyser upp i rött. När man höjer eller sänker volymen lyser det i grönt. Att ta emot eller neka inkommande samtal sköts med grön och röd lurknapp. Vid flera samtal används knapparna annorlunda, men är enkla att lära sig.

Huvudsakligt användningsområde för SP20 är röstsamtal och ljudet är bra och volymen tillräcklig, alltså vad man förväntar sig av en Sennheiser.

 

Köpa?

För Portabel, elegant, bra ljud och intuitiv att använda

Emot Ingen Bluetooth, SP20 är låst till fysiska kablar

Betyg: 3/5

Pris: ca 2 600:-