PNY StorEDGE ger mer lagringsplats

25 mar 2014

Tryter utrymmet i din MacBook Air? Lösningen kan vara en expansionsmodul från PNY

MacBook Air är på många sätt en alldeles utmärkt datormodell. Det otroligt kompakta formatet är bland annat en följd av att det sitter en SSD-enhet i den och ingen traditionell hårddisk. Största problemet med SSD är att dessa inte rymmer lika mycket som en vanlig hårddisk, vilket gör att utrymmet lätt blir fullt. 

PNY_StorEDGE_128GB_Packaging_FrontEn smart lösning på detta problem i Airen är att skaffa ett flash-kort som kan monteras i uttaget för SD-kort. Ett sådant finns tyvärr bara på 13-tumsmodellen av Air, så har du en 11-tummare saknas dessvärre den här möjligheten.

Företaget PNY har tagit fram ett särskilt kort, ett lite extra kompakt SD-kort, som sticker ut väldigt lite från datorn när det sitter monterat – ett normalt SD-kort sticker ut betydligt mer och är därför också mer störande. PNY skriver inte ut att det här skulle vara ett SD-kort utan kallar det istället en Expansion Drive, vilket avslöjar en del. Kortet är avsett för att mer eller mindre permanent sitta i datorn som en utökning av den inbyggda flashlagringsenheten. 

På paketet står det heller inget om prestandan på kortet, vilket kan tyckas lite märkligt. När vi körde tester hamnade vi strax över 90 MB/sekund vid läsning medan skrivning låg på dryga 60 MB/sek. Det kanske inte säger så mycket, men för att användas som extralagring är det helt okej. Vi upplevde inte några problem eller störande fördröjningar. När vi testade att strömma film i MP4-format från kortet fungerade det också utan anmärkning även om kanske syftet inte är just det.        

 Kortet finns i två varianter, 64 eller 128 GB, och kostar ca 700 respektive 1 300 kronor. Har du problem med utrymmet på din Air kan det definitivt vara värt det. 

 

Köpa?

För Det kompakta formatet, godkända prestanda 

Emot Ska enligt uppgift sticka ut lite mer på nya MBP 13”

4/5

Pris: ca 700:-/1 300:- beroende på storlek