Övervaka Macen med iPulse

3 feb 2017

iPulse är ett program som övervakar det som händer på din Mac, under skalet. Det kan exempelvis visa belastningen på processor, disk, RAM, nätverk och en hel del annat. Man kan se det som ett alternativ till Aktivitetskontroll och ett sätt att visa detaljerad systeminformation från OS X-programmet på Skrivbordet, men utan att behöva ha ett stort fönster öppet hela tiden.

Det lilla, runda iPulse-verktyget är hela tiden synligt och kan dessutom storleksjusteras (32 till 256 pixlar), eller döljas helt i ett hörn på skärmen för att inte vara i vägen. Det gör det möjligt för dig att kasta ett öga på den och kanske förstå varför din Mac går långsammare än vanligt. Minnet kanske är fullt, processorn är hårt belastad eller så saknas plats på disken. Det är alltså delvis ett sätt att hålla dig uppdaterat på vad som händer i Macen, men också ett diagnosverktyg för att lösa prestandaproblem på datorn.

ipulse

I inställningarna kan du bestämma vilken information som det lilla verktyget ska visa. I standardläget tycker vi det visar för mycket. CPU, RAM, disk, nätverk, batteri, Wi-Fi och mer representeras av färgade band och punkter, och inga av dessa är uppmärkta. Det gör det hela förvirrande. Drar du musmarkören över de olika delarna öppnas en panel som visar detaljerad information. Genom att inaktivera några av sensorerna och fokusera på en viss typ av information blir programmet mer användbart. Du måste dock fortfarande lära dig vad de färgade sektionerna står för, men det är åtminstone lite enklare när det är några färre.

Det finns alternativ till iPulse och några är billigare och enklare. Till skillnad från vissa konkurrenter tar det en del tid att lära sig iPulse. Det finns en menyrads- ikon som kan visa viss information, men det sker inte lika effektivt som hos några av konkurrenterna. iPulse visar detaljerad och användbar info, men programutvecklarna måste jobba lite mer på hur allt presenteras – i dagsläget blir det väldigt förvirrande.

 

Omdöme

iPulse kan visa all systeminformation som du behöver ha koll på, men presenterar den i en ganska förvirrande grafisk figur.

3/5

Pris: 109:-