Maxell AirStash

15 Dec 2012

Komplettera din iPad med trådlös lagringsyta

Det är inte helt enkelt att lägga till extra lagringsutrymme till en iPad, men Maxells nya produkt AirStash ändrar på detta. Att det fixas på ett läckert sätt gör förstås inte saken sämre. AirStash ser ut som vilken USB-sticka som helst. Den är fyrkantig med enkel design och USB 2.0-anslutning framtill. Det som dock inte syns direkt är ett sju timmars batteri, uttag för SD-kort och egen trådlös anslutning. De här tre sakerna, kombinerade med en iPad-app, skapar tillsammans en produkt som i princip varenda iPad-användare skriker efter. Först och främst erbjuder AirStash 16 GB lagringsutrymme som du kan använda för bilder, filmer och arbetsdokument – vilka du kommer åt genom AirStash-appen. Detta är extra praktiskt när det gäller filmer då du kan spara dem på din AirStash så att lagringsytan på din iPad hålls ren.

Appen, som är gratis, ansluter din iPad via den egna WiFi-signalen och streamar sedan över filmen. Det är den perfekta lösningen när du reser, eller närhelst du vill lagra en hög med filmer, men inte känner för att radera appar hela dagen för att frigöra utrymme.

När batteriet börjar ta slut kopplar du helt enkelt in stickan i din Mac för att ladda den. Det som är suveränt med det här systemet är att flera personer kan streama material samtidigt, så att man inte behöver se på samma film eller ens dela på samma enhet. Än mer fantastisk är SD-kortläsaren på stickans baksida som möjliggör snabb växling mellan alla sorters innehåll när du känner för det, för att inte nämna trådlös import av bilder från din kamera.

AirStash-appen är en viktig variabel i den här ekvationen, och även om den kanske inte är optimerad så är den otroligt funktionell. Allt som allt är det här en fantastisk produkt som kommer att utöka din iPads användningsområde på flera sätt. Det är en prisvärd lösning, speciellt om du vill utnyttja allt du redan har sparat på micro SD-kort.

 

För En fantastisk, välbyggd produkt. Utökar din iPads användningsområde

Emot Appens användargränssnitt skulle må bra av lite mer omtanke

Omdöme: 4/5

Pris: ca 1 200:- (16GB)

 

AirStash