Lyxiga Sennheiser-lurar

15 jan 2013

Är de här flexibla hörlurarna värda sitt relativt höga pris?

Sennheiser har tillverkat hörlurar under många år och de kan verkligen sin sak. Det märks också på en av deras senaste produkter, Amperior, som vi testat. På förpackningen står det att de är designade av DJ:s men det betyder inte att de levererar en överdriven bas. Vi tar det från början. Designen på Amperior är riktigt grym. Blandningen av borstad aluminium och svart plast gör att de ser läckra ut och de känns riktigt rejäla. Huvudbygeln är faktiskt delad i två för bättre stabilitet när de används. En särskilt intressant lösning är att på ena sidan har Sennheiser sett till att kåpan kan rotera. Det gör att om man bara vill lyssna på ett öra kan man vrida den så att den hamnar och vilar bekvämt bakom det andra örat. Det fungerar även om du har dem hängande runt halsen. Det är då lätt att lyfta upp ena hörselkåpan till örat.

Det betyder att det här är ett par större hörlurar som inte bara upplevs otroligt välbyggda utan även erbjuder en funktionalitet som vi inte hade förväntat oss. De sammetslena vadderingarna och den mjuka bygeln är väldigt bekväma, även om man har på sig lurarna under långa perioder. Kabeln är tjock och kort som standard, men det medföljer en förlängning i förpackningen. Den har också en inbyggd mikrofon. Det är alltså upp till dig att välja hur du vill ha det. Den kan dock kännas lite tung med förlängningen och fjärrkontrollen monterad.

Ljudmässigt håller också Amperiorlurarna hög kvalitet. De mikrofiberkuddar som sitter ovanpå örat gör ett fantastiskt jobb med att stänga ute störande ljud och frekvensomfånget är imponerande brett, vilket resulterar i ett stort ljud. Basen har tryck, men balanserar fint med mellantonerna och diskanten. Det fungerar lika bra att lyssna på pumpande dansmusik som skön akustisk musik. Vid några tillfällen hade vi önskat lite mer bas, men det var inget stort problem och kvaliteten var alltid hög.

Det stora problemet med Sennheisers lurar är priset. Om du är ute efter ett par riktigt lyxiga hörlurar är Amperior ett utmärkt val, men det är för dyra för de allra flesta. Kan du slänga upp slantarna får du dock riktigt bra ljud, fantastisk passform och en design som jobbats fram med perfektion i siktet.

 

För Ett mycket väldesignat par hörlurar som är både sköna och levererar fantastiskt ljud

Emot Priset är högt och vi hade önskat lite mer bas ibland

Omdöme: 5/5

Pris: ca 2 700:-

 

SennheiserAmp