LifeProof nüüd – vattentätt iPad-skydd

15 jan 2014

Behöver du ett vattentätt skydd för dina iPad bör du ta en närmare titt på LifeProofs nüüd

Lifeproof nuudTar du ofta med dig din iPad i fuktiga eller blöta miljöer? Då ska du kolla in det här skalet från Lifeproof. Båtfolk som exempelvis använder sin iPad för att visa sjökort är en klockren målgrupp. 

Nüüd som skalet kallas är inte bara vattentätt utan skyddar också mot slag och stötar. Det gäller dock bara delvis för skärmen eftersom tillverkaren rekommenderar att man inte använder något skärmskydd eftersom de då inte kan garantera tätheten på skalet. Det ligger nämligen direkt på iPadens glas framför skärmen. Det medföljer emellertid ett plastskal som kan monteras på framsidan vid transport (och det dubblerar också som stöd för enheten).  

Alla kontakter och reglage är åtkomliga via skalet, även om det ibland var lite knöligt att få det att fungera klockrent under vårt test. Hörlurskontakten sitter under en skruv och för att nå ner ordenligt till kontakten medföljer en specialkabel. Högtalarna döljs av ett speciellt membran. Ljudet blir inte perfekt, men inte heller dåligt på något sätt. 

Självklart blir iPaden rätt mycket klumpigare med det här skyddet på, men med tanke på dess skyddsnivå (vattentätt ner till 2 meter och klarar fall från upp till 1,2 meter) är det ändå inte så farligt. Ett seriöst skydd för särskilda behov. Priset är tyvärr väldigt högt.

 

Köpa?

För: Ett helt klart seriöst skydd för iPaden, perfekt för båtägare

Emot: Priset är  högt, inget skydd för glaset