Leo´s Fortune

5 feb 2017

Leo’s Fortune var ett fenomenalt framgångsrikt plattformsspel på iOS och många har nog längtat efter att det även skulle dyka upp på Mac App Store. Som spelare ska du guida den mustaschprydde pälsbollen genom 24 nivåer av guldletande underhållning. Det gäller att ducka för spikar, undvika fällor och lösa några riktigt besvärliga utmaningen på vägen.

Berättelsen följer samma spår som i iOS-spelet, där Leopold försöker ta reda på vilken av hans släktingar som snott hans hög med guld, och gjort honom utblottad. Det här spelet påminner om storheter som Mario och Sonic i sin utformning och du ska styra Leo på en väg som märks ut av tappade guldslantar. Äventyret vindlar genom skiftande terräng, tills du förhoppningsvis hittar den som tjuvat allt guldet.

leo1

Grafiken i HD-versionen är helt underbar och det är ett rent nöje att få uppleva äventyret på en stor skärm – man dras verkligen in i världen. Miljöerna i de olika nivåerna är tillräckligt varierande och svårighetsgraden ökar successivt, vilket gör att det blir en bra utmaning och ett väldigt roligt spel att spela. Det är extremt intuitivt och ett spel som lätt kan spelas av spelare i alla åldrar. De flesta problem man ställs inför är logiskt utformade, men det skadar inte med lite kreativt tänkande – något som skiljer spelet från spel där ett oändligt springande är huvudgrejen.

Leo’s Fortunes förvandling från iOS-version till OS X-spel har skötts mycket väl och spelet flyter på mjukt, utan ryck eller stopp. Här finns många timmars underhållning för hela familjen.

Leo’s Fortune är verkligen ett guldspel. Det är lätt att komma in i, utmanande att spela och fyllt av roliga utmaningar som både kräver ett bra huvud och snabba fingrar. Macen är dessutom en perfekt plattform att spela på och vi rekommenderar verkligen att du ger det en chans.

 

Omdöme

Vi bara älskar det här underbart charmiga spelet för dess enkelhet, engagerande berättelse och underhållande spelupplägg.

5/5

Pris: 75:-