Kör helikopter med din iEnhet

12 apr 2013

Det här är inte den första iOS-styrda helikopter vi träffat på, och vi tvivlar på att det blir den sista. Men det är nog den mest prisvärda modellen. För inte alltför många hundralappar får du en helikopter som är pålitlig, enkel att styra, stabil i luften och som kan kontrolleras med en iOS-enhet.

Det är enkelt att komma igång med helikoptern. Vi börjar med att ladda den med den medföljande USB-laddkabeln, trycker dit en fjärrstyrningskontroll på din iPhone eller iPod touch (se till att vrida upp volymen eftersom den använder sig av hörlursuttaget) och laddar ner i-helicopter-appen från App Store. Det är inte mycket svårare än så att få din helikopter att börja flyga. Du drar bara upp gasreglaget så att rotorbladen börjar snurra och maskinen får möjlighet att lyfta. Sedan använder du den joystick-lika kontrollen i appen för att styra farkosten – helst utan att dra in i väggar, husdjur eller träd.

Det här är en kul liten leksak som är enkel att kontrollera (efter lite övning). Den reagerar fint på kommandon (vilket är den viktigaste egenskapen i den här typen av prylar). Känner du en flygintresserad är det här också den perfekta presenten.

 

Omdöme: 4/5

Pris: ca 500:-

 

i-helicopter