Koll på träningen med Nike+ Sportwatch GPS

11 apr 2013

Att att komma i form är inte helt enkelt. Därför kan det vara bra att skaffa lite prylar som gör det roligare att träna och som hjälper dig förstå varför det inte går som du vill. Den här klockan från Nike är ett bra exempel på en sådan pryl.

Klockan synkas med Nike+-webbsajten och tack vare den medföljande bluetooth-dongeln kan du få en massa information när du är ute och springer. Designen känns lite retro men samtidigt modern, och vi gillar den enkla och tydliga skärmen. Det är viktigt för att snabbt kunna ta till sig informationen när man springer.

Synkningsmöjligheterna är enkla att använda. Det är bara att koppla remmen till Macen (ja, armbandet innehåller USB-anslutningen) och sedan starta Nike+-verktyget som läser av GPSdatan och skickar upp den till sajten (du måste registrera dig först, vilket dock går på några minuter). När informationen är överförd kan du se hur det har gått för dig i fråga om tider, sträckor och kanske eventuell viktminskning som du satt upp som mål. Kombinera det här med iPhone-appen så har du snart total koll på allt ditt motionerande.

Det här är verkligen en utmärkt produkt som “bara fungerar” så att du kan fokusera på “att bara göra det”. Det man kunde önskat sig är möjligen ett lite lägre pris.

 

Omdöme: 5/5

Pris: ca 2 000:-

Nike+