JBL OnBeat Mini

17 jan 2014

Är en av de första Lightning-dockorna tillräckligt bra för att trigga uppgradering? 

jbl_onbeat_miniMjuka kurvor är det som gäller om man ser på designen på OnBeat Mini – och den är snygg! De svepande linjerna gör att dockan ser mindre ut än vad den egentligen är. Så oavsett om du dockat en iPod nano eller en Retina-försedd iPad blir det en snygg kombination. Dockningen är enkel och enheten känns stabil när den står lutad mot den gummiförsedda ytan på högtalaren. 

Det inbyggda, uppladdningsbara batteriet lär tilltala de användare som vill ha flexibilitet att kunna spela upp musik nästan var som helst. Med en mediumvolym klarade ljudenheten att strömma musik under sju timmar i vårt test, vilket är imponerande. Via USB-kontakten går det att ladda en USB-enhet och via 3,5mm-uttaget kan man skicka in musik.

På enhetens framsida sitter ett minimum av kontroller – vi hade gärna sett en play/pause-knapp här bredvid power- och volymkontrollerna. Något som vi verkligen gillade var ljudkvaliteten. Ljudet är välbalanserat och högtalarna som är riktade åt sidorna erbjuder ett djupare ljud. Det blir lite ansträngt vid höga volymer, men totalt sett blev vi imponerade. Det finns inte så många Lightning-dockor ännu och OnBeat Mini är helt klart en av de bättre.

Köpa?

För: En snygg högtalare med många funktioner och kraftfullt, imponerande ljud

Emot: Bättre kontroller önskas

Pris: ca 1 400:-