iPad Pro 9,7 tum

1 okt 2016

När det handlar om iPad har faktiskt storleken betydelse, och det är därför den nya, mindre iPad Pro:n är så lyckad. Det här är en enhet som ser ut som den välbekanta iPad Air 2, men som har ett innandöme och funktioner som dess större syskon – en väldigt potent mix helt enkelt.

Kameran sticker ut på samma sätt som på iPhone 6s och det beror på att det är samma 12-megapixelkamera. Det gör att man nu kan ta riktigt bra bilder med en iPad, men också att stöd finns för Live Photos och videofilmning i 4K-upplösning.

ipadproliten

Smart Keyboard och Apple Pencil går att använda med nya iPaden – det är enda iPaden i den här storleken som det går på – så det är enkelt att skriva på den eller göra grymma illustrationer av olika slag. Att göra anteckningar och skissa med pennan är ett rent nöje. Det som sticker ut här är dock den nya skärmen. Färgomfånget har utökats, vilket gör att färgtoningar visas snyggare – det är samma fina skärm i iPad Pro som i en 5K Retina iMac. Bilder visas alltså snyggare än någonsin tidigare. Här finns också en teknologi kallad True Tone som är ett intelligent system som förändrar färgåtergivningen på skärmen baserat på hur ljusförhållandena runt omkring är och förändras. Sedan hittar vi också något kallat Night Shift, en funktion som drar ner de blåa tonerna på kvällen så att ögonen inte ansträngs lika mycket. Det är något som ingår i iOS 9.3 och alltså inte specifikt för nya Pro. Apple älskar att jobba med hälsofokus numer… I reella tal är den nya skärmen 25% ljusstarkare och har 25% större färgomfång än tidigare modeller, och det är något man upplever när man använder nya iPad Pro. Det märks förstås tydligast i foton.

iPad Pro är en väldigt flexibel enhet och en väldigt imponerande så kallad tablet, långt mycket mer än en enkel surf/läsplatta. Den kombinerar två saker som gör den väldigt attraktiv, ett format som gör den smidigt att hantera och en kraft/prestanda som verkligen imponerar.

 

Omdöme

Den första iPad Pro som kom var besvärande stor får många och här är då det perfekta alternativet – den ser nästan exakt ut som Air 2, men är samtidigt den snabbaste iPaden hittills. En vinnare i businessammanhang.

4,5/5

Pris: från 6 695:-