HazeOver gör dig produktivare

30 jan 2017

Önskan att alltid vara så produktiv som möjligt är något som är svår att uppnå, särskilt om man lätt tappar fokus – distraktioner finns det ju massor av numer, inte minst i den digitala världen. Då är det bra att veta att Mac App Store erbjuder en massa verktygsprogram som hjälper dig hålla distraktioner på ett minimum och därmed höjer din produktivitetsnivå i alla fall en aning.

HazeOver är ett verktyg som du kanske ska lägga till i listan över Mac-program som är värda att hämta. Programmet körs i bakgrunden och ser till att ytan på skärmen bakom fönstret du jobbar i tonas lite mörkare. Det här är en smidig lösning att ta till när man vill fokusera på ett enda program. Nedtoningen sker med automatik.

hazeover

Vid installation läggs en ny ikon till i verktygsraden och här finns sedan inställningarna i programmet. Ett reglage används för att justera hur mörk skärmen ska bli. Det tar ett tag att hitta rätt, så vi rekommenderar att du testar dig fram lite tills du hittar en nivå som passar just dig och hur du jobbar. Om du är en erfaren Apple-användare med effektivitetsfokus kan vi tala om att HazeOver kan automatiseras med AppleScript, vilket gör det löjligt enkelt att använda gester och kortkommandon för att ställa in programeffekten. Inkluderat i programmet finns en uppsättning kortkommandon som kan ändras för att göra så att programmet utför uppgifter blixtsnabbt. Det finns inget snabbare sätt att kontrollera HazeOver, och det fungerar väldigt bra i praktiken.

HazeOver lär inte få några pris för att vara omfattande och avancerat, utan det är enkelheten som nog lockar flest användare. Att tona ner och göra vissa områden på skärmen mörkare gör att man fokuserar bättre på det man håller på med och det ökar produktiviteten. HazeOver gör det här bra och är dessutom billigt. Visst kunde man önskat sig lite fler inställningsmöjligheter, men det är inget nödvändigt.

 

Omdöme

Om du tycker att det är viktigt att hela tiden vara produktiv tycker vi inte att du ska ignorera det här supersmidiga programmet.

4,5/5

Pris: 40:-