Full fokus med Concentrate

27 feb 2013

Ta bort störande element och öka din produktivitet

Det är lätt att sitta vid sin Mac med intentionen att vara produktiv men snart inser man att man blir väldigt distraherad av mail, tweets eller sina favoritsajter. Concentrate är ett program som ska råda bot på dessa störande element och få dig fokuserad på en specifik uppgift med hjälp av ”activities”.

Från en tydlig huvudmeny är det enkelt att skapa nya uppgifter och lägga till vissa begränsningar genom att använda ett dra-och-släpp-gränssnitt. Dessa aktiviteter omfattar bland annat blockering av sajter, nedstängning av program och ändrad status på iChat eller Skype. När du är klar ställer du in en tidsram och trycker på Concentrate för att aktivera inställningarna.

För dig som behöver lite uppmuntran kan Concentrate spela upp valda ljud eller specifika röstmeddelanden. Det är en kul finess, men mycket mer användbar är möjligheten att skicka textmeddlanden via Growl. Integration med Apples Notiscenter saknas dessvärre helt i nuvarande version. Även om det finns andra program som erbjuder en del av Concentrates funktioner gratis är inga lika intuitiva eller väldesignade som här.

 

För Intuitiv design, full av finesser och lätt att konfigurera

Emot Väl dyr och kan fixas gratis med lite viljestyrka

Omdöme: 4/5

Pris: ca 200:-

 

Concentrate

 

Grym funktion

Återstarta stängda appar

När du valt vilka program som ska blockas eller stängas kan du kryssa för ett alternativ som startar upp dem efter att du gjort klart det du skulle. Det är en smart liten funktion som kan hjälpa dig återställa skrivbordet som det var tidigare på ett kick.