Fitbit Flex – ett modernt träningsarmband

18 jan 2014

Fitbit Flex är ett modernt träningsarmband. Vi frågar oss om prestandan matchar utseendet?

fitbit_flexNya Flex är Fitbits första satsning på träningsarmband – och det är ett en bra start. Flex sitter skönt runt handleden, och säkert tack vare metallfästen. Det finns tillgängligt i många olika färger och i ett litet fönster som snyggt bryter av det stilrena bandet visas små LED-lampor. De här fem pulserande prickarna indikerar hur nära du är ditt dagliga, uppsatta mål. Om du är van vid skärmarna på andra Fitbit-enheter eller exempelvis Nike Fuelband kan det ta lite tid att vänja sig, men de är inte enda sättet att kontrollera sina framsteg.

Flex använder Bluetooth 4.0, vilket gör att du kan koppla ihop det med din iPhone eller iPad med minimal batteribelastning. Du kan även synka det med din Mac. Den medföljande programvaran är fantastisk och låter dig lägga in eventuella extraträningar som du genomfört, måltider du intagit och håller förstås koll på dina framsteg över tid.

Batteriet håller i fem dagar, vilket är lite kortare än fler av konkurrenterna. Vi gillade skarpt att bandet är så lätt, att det tål att duschas och badas med och att det även dokumenterar vår sömn. Om du bara lägger ner lite energi är Flex ett utmärkt sätt att uppmuntra till träning.

Köpa?

För: Ett lätt, elegant och exakt träningsarmband

Emot: Att lägga in information tar tid, batteriet kunde varit bättre

4/5

Pris: ca 990:-