Drive Genius 3

12 Dec 2012

Det här programmet hjälper dig hålla Macen pigg och fräsch

Om vi säger att Apples egen servicepersonal använder det här programmet för att fixa till kunders Macar borde det väl vara tillräckligt för att väcka ditt intresse. Det här är den tredje versionen av programmet och det har hela tiden utvecklats. Om man ska sammanfatta dess funktion är det en mjukvara som kollar hur dina diskenheter mår och som kan fixa till vanliga problem så att de fungerar väl. I praktiken kan det vara en räddare i nöden, särskilt om du har en äldre Mac med en välanvänd hårddisk.
Programpaketet innehåller 11 separata program eller funktioner. Gränssnittet är väldigt tydligt och alla verktyg beskrivs på ett bra sätt, är lätta att använda och har många smarta finesser som ser till att förebygga och åtgärda diverse problem. De första sex verktygen är de som du kommer att använda mest. Det första är en översikt över vad som finns på din disk. Den andra är ett defragmenteringsverktyg som försätter din Mac i ett ”säkerhetsläge” och packar ihop relaterade filer så att din dator arbetar lite snabbare. Eftersom filerna ligger tillsammans behöver inte läsararmen i hårddisken flänga runt som en galning för att leta upp filfragment som är utspridda över diskens yta.
Tredje verktyget kallas DriveSlim, vilket ger dig möjlighet att leta upp och radera oönskade filer. Klicka i rutorna, sätt igång sökningen, kolla på filerna och radera dem. Det kan inte blir enklare.
Nästa verktyg går under namnet Repair och innehåller funktioner som de i Skivverktyg. Det åtgärdar fel och rättigheter på disken. Scan-verktyget står därefter på tur och kan användas för att hitta skadade block som kan skapa problem med läsning av data. Det sista av standardverktygen har namnet DrivePulse och arbetar i bakgrunden. Det övervakar din dator under perioder då den är inaktiv. De här sex verktygen är tillsammans tillräckligt för att rekommendera programmet, och om vi sedan lägger på ytterligare sju funktioner (som vi inte får plats att beskriva här) kan Drive Genius 3 inte anses vara något annat än ett komplett program för att hålla dina diskar (även externa) i trim. En underbar mjukvara som är enkel att använda och har massor av kraft. Fem stjärnor är givet.

För Ett riktigt kraftfullt program som alla kan använda och förstå

Emot Om den kompletta appen funnits på Mac App Store skulle det varit ännu bättre

Omdöme 5/5

Pris: ca 750:-

DriveGenius3