Denon CEOL Piccolo N4

27 jan 2017

De allra flesta har nog redan tagit steget från sin stora CD-samling till en helt digital musiksamling, och det är ju inte så konstigt i och med att det finns så smarta lösningar för att strömma musik idag. Att vi under testet av Denons musiksystem upptäckte att det saknas en CD-läsare gjorde oss alltså inte särskilt förvånade. Enheten är dock ingen strippad produkt, långt därifrån. Här finns det mesta, och då menar vi verkligen det mesta. Vill du strömma Spotify via systemet? Enkelt. Det ingår förresten ett tremånadersabonnemang gratis. Hur är det med spår med 24 bitar? CEOL Piccolo har inbyggt stöd för studiomasterspår. Vi får heller inte glömma att nämna att här finns USB-stöd, stöd för AirPlay och inbyggd internetradiomottagning.

DenpiccN4

Att det sedan är väldigt enkelt att växla mellan olika lägen med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen ger plus i kanten. Fjärrisen är förresten både lätt och robust samtidigt, och lär tåla ett och annat fall utan problem. Denon-enheten i sig är liten och elegant, med en liten LCD-skärm på fronten som visar vad som spelas, och upptill sitter några användbara knappar. Okej, det här är inget banbrytande, men enheten kommer att passa in fint i de allra flesta hem och för de flesta användare.

När Piccolon är uppkopplad mot högtalare kommer du snabbt upptäcka att den levererar bra både i höga och låga register. Baskontrollen är utmärkt, men vi gillade särskilt hur den hanterade akustisk musik. Att byta mellan olika spår kunde gått lite snabbare, men det är bara ett problem om man streamar musik med höga bitrates. Till enheten finns en app som går att ladda ner gratis från App Store. Med den sköter man musiken smidigt. Det är förresten också det enklaste sättet att lägga in exempelvis sitt Spotify-konto.

Om du har tagit steget till strömmande, digital  musik finns det många enheter att välja mellan. CEOL Piccolo erbjuder ett allt-i-ett-paket som inte bara är relativt prisvärt utan också erbjuder allt som man kan tänkas vilja ha när det handlar om att lyssna på sin favoritmusik.

 

Omdöme

Om man vill vara lite gnällig tar det lite tid att hoppa mellan olika spår, men i det stora hela är det en utmärkt produkt för den som vill njuta av sin älsklingsmusik i hemmet.

4,5/5

Pris: ca 3 400:-