B&O Play H3 ANC

26 jan 2017

Vi har fascinerats av B&O Plays hörlurar och högtalare ett bra tag nu. Det är inte svårt att förstå varför det danska företaget är så välaktat, de kombinerar återhållsam design med utsökt ljud. Hi-fi-entusiaster har mycket att hämta här.

B&O Plays H3 ANC i-öronen-hörlurar väger blott 40 gram trots att de är tillverkade i metall. Det betyder att de är robusta och reptåliga – perfekt om de alltid är med dig. Det medföljer en liten bärväska om du vill behandla dem lite bättre och fyra olika storlekar på de mjuka silikonkuddar som trycks in i öronen. Komforten är god och passformen bra.

BOplayH3

Det största försäljningsargumentet är dock den aktiva brusreduceringen. Slå på den så lär ditt fokus hamna på musiken. Teknologin fungerar så utmärkt att man blir helt avskärmad från omgivningen – perfekt på tåg eller flyg, eller om man vill ta in musiken i sin renaste form. Den runda lilla dosan som huserar den här teknologin är lite klumpig och svår att hantera på ett bra sätt – vi fick anstränga oss för att hitta ett ställe att placera den så att den inte störde. Teknikdosan tar runt två och en halv timme att ladda, men har sedan inga som helst problem att klarar av de 20 timmars uppspelning som B&O hävdar att batteriet klarar av. Det allra bästa är att ljudkvaliteten inte påverkas det minsta. B&O:s välkända ljudbild finns här. H3-lurarna kan hantera hög volym utan distorsion och leverera dunkande bas men också fin akustisk musik. En sak förvånade oss dock. Byggkvaliteten är inte den bästa. Exempelvis kan fjärrkontrollen på sladden enkelt delas på mitten så att trådar och kretskort syns. Laddporten för den aktiva brusreduceringsenheten ser inte till att micro-USB-sladden sitter perfekt. Det är sådana här småsaker som vi inte förväntar oss av en B&O Play, särskilt när det handlar om en ”premiumprodukt” som kostar nästan två tusen kronor.

Om du kan bortse ifrån de här bara aningen störande bristerna, vilket vi tycker du borde, får du här ett par mycket välljudande i-öronen-hörlurar med en brusreducering som är så bra att du aldrig någonsin mer vill använda ett par ”vanliga” hörlurar.

 

Omdöme

Byggkvaliteten är inte den vi hade förväntat oss, men ANC-lurarna är ändå utsökta på många sätt och kvaliteten på ljudet kan man inte klaga på.

4/5

Pris: ca 1 500:-