Testa Photoshop Lightroom 5

19 apr 2013

Nu kan du ladda ner en kostnadsfri betaversion av Adobe Photoshop Lightroom 5 till din Mac.

Photoshop Lightroom är ett populärt fotoredigeringsprogram som används av såväl fotoproffs som amatörer. Betaversionen erbjuder en förhandsvisning av de nya funktionerna i den nya versionen som kommer att släppas senare  i år.

För femte året i rad släpper Adobe en kostnadsfri betaversion av det populära fotoredigeringsprogrammet Lightroom. I version 5 finns bland annat en avancerad lagningspensel som tar bort fel och distraktioner, ett radiellt övertoningsverktyg för att skapa eller ta bort vinjetteringseffekter samt ett nytt förhandsgranskningsverktyg som gör att man kan redigera bilder utan att ha tillgång till originalfilen.

”Vi uppmanar alla fotoentusiaster att testa betaversionen och ge oss feedback. Vårt mål är att göra upplevelsen i programmet så bra och intuitiv som möjligt och ge alla en chans att prova på de nya gratisfunktionerna”, säger Mariah Andén, nordisk marknadschef för Digital Media på Adobe.

Bland de nya funktionerna finns ett bildspelsläge där man kan sätta ihop bilder och video i HD-kvalitet. Man kan även återställa horisontlinjen i ett snett foto med ett upprätningsverktyg som automatiskt analyserar och anpassar raka linjer i en bild.

Du kan ladda ner programmet här: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5/

LR_5