Beamer 3.0 – ett alternativ till AirPlay

1 feb 2017

Beamer låter dig strömma videofiler direkt från din Mac till en TV via den senaste Apple TV:n eller Google Chromecast. Programmet är väldigt enkelt att konfigurera. Ladda ner och installera på din Mac som kör OS X Yosemite (eller nyare), dra och släpp videofiler till Beamer-programmet och välj sedan enhet att strömma till. Du behöver inte ens tänka på att konvertera filer till rätt format, Beamer hanterar allt sådant åt dig. Beamer stödjer hög bitrate, Full HD och surroundljud (5.1), så dina filmer kommer både se bra ut och låta bra på din TV.

Den senaste uppdateringen av Beamer inkluderar en uppsättning nya funktioner. Beamer 3.0 har stöd för Google Chromecast och 4:e generationens Apple TV, och har fått ett nytt, omarbetat gränssnitt. Andra tillägg är förbättrat stöd för undertexter och fler finjusteringar som påverkar prestanda och stabilitet på ett positivt sätt.

beamer3

Beamer klarar av att hantera stora, okomprimerade filer utan att buffra, och utan hackande eller lagg. Programmets hastighet och responsivitet är extremt imponerande. Du behöver bara dra och släppa en filmfil på programmet för att strömma den. Och har du många filmer eller TV-avsnitt du vill se kan du slänga dem i en spellista där de köas. Du kan då snabbt och smidigt hoppa till nästa fil med Apple TV-fjärrkontrollen.

Apple introducerade i OS X 10.8 (Mountain Lion) AirPlay som erbjuder motsvarande funktionalitet för streaming av innehåll från en Apple-enhet till en TV. Beamer 3 är ett utmärkt alternativ som i våra ögon erbjuder en bättre streamingupplevelse, då det flyter på på ett bättre sätt. AirPlay är dock användbart för att strömma innehåll från iOS-enheter, eftersom Beamer i dagsläget är begränsat till Mac och OS X. Du kan ladda ner Beamer till din Mac helt gratis och testa. Är du redan användare kan du och bör du uppgradera till Beamer 3.0.

 

Omdöme

Beamer 3.0 är en utmärkt uppdatering av ett redan användbart program. Det är ett vettigt alternativ till AirPlay och erbjuder bättre prestanda i ett nytt, smidigt gränssnitt.

5/5

Pris: ca 180:-