Tips för PDF-manipulering i Förhandsvisning

OS X 19 maj 2014

Här kommer ett tredje inlägg om möjligheterna i Förhandsvisning… Nu gäller det hur du kan använda programmet för att enkelt titta på och redigera PDF-filer.

 

När det kommer till PDF:er finns det ett antal alternativ för att titta på filerna, däribland Adobe Acrobat Reader förstås. Men precis som för alla mjukvara från Adobe behöver det programmet konstant uppdateras och faktum är att alla verktyg du behöver redan finns gratis på din dator.

Förhandsvisning innehåller många coola hemligheter vad gäller PDF-dokument. Visste du till exempel att du kan skanna din signatur med din Macs iSight-kamera och sedan applicera den på ett formulär eller dokument? Eller att du kan använda Förhandsvisning för att slå ihop flera PDF-dokument till ett med flera sidor. Det finns många fler tricks, och oavsett vad du gör är det bra att testa i Förhandsvisning innan du vänder dig till ett annat program – det är nästan säkert att det kan hjälpa dig.

 

Steg för steg – Bemästra PDF-kontrollerna

1.-Fill-forms1: Fyll i ett formulär

En av de bästa delarna med Förhandsvisning i OS X är dess förmåga att känna igen textflöden och formulär. Du kan klicka i rutor på ett formulär och fylla i detaljerna digitalt.

 

 

 

 

2.-Highlighting2: Markera text

Att markera text är enkelt i Förhandsvisning. Allt du behöver göra är att dra musen över relevant text och klicka på markeraknappen. Du kan även välja färger.

 

 

 

 

3.-Notes3: Lägg till en anteckning

För att lägga till en anteckning öppnar du verktygsraden och väljer anteckningsalternativet. Därefter klickar du helt enkelt där du vill ha anteckningen och skriver.

 

 

 

 

4.-Signature4: Skapa signatur

För att skapa en signatur öppnar du Förhandsvisning>Inställningar och klickar på Signaturer. Skapa en ny signatur genom att signera en bit papper och hålla upp den mot din Macs kamera.

 

 

 

 

5.-Apply5: Hantera och applicera

Du kan skapa flera signaturer på samma Mac och hantera dem från samma meny. Välj en, ändra storlek och placera den för att lägga till den i ditt dokument. Så enkelt är det!

 

 

 

 

6.-Merge-PDFs6: Slå samman eller dela upp PDF:er

Öppnar du individuella dokument så kan du dra en sida ovanpå en annan ute till vänster. Det kommer att slå ihop dem till en enda PDF med flera sidor.