Tio Pages-mallar vi gillar att använda Få dina dokument att stå ut från mängden med de här fantastiska förkonfigurerade mallarna

OS X 14 jun 2016

Trots ökad konkurrens så förblir Pages en av de främsta layoutverktygen för enklare dokument i Mac App Store. En av anledningarna till programmets framgång är utan tvekan den uppsjö av mallar som erbjuds. De fungerar som en perfekt grund som du kan bygga vidare på – och de är helt gratis. Alternativen för mallarna är många, men det är elementen de innehåller som troligen är mest intressant för de flesta av oss. Vissa fokuserar på bilder, medan andra ger stöd för längre textstycken, så det är värt att utforska allt som finns till hands. Vi har gått igenom de tillgängliga mallarna i Pages för att hitta de som du verkligen borde använda för att göra dina dokument lite snyggare och roligare.

pages_10mall1

 

Flyttkort

För ett snabbt och enkelt sätt att skicka ett litet flyttkort till många människor är Flyttkort en lämplig mall. Mallen har tillräckligt med utrymme för en huvudbild som kan redigeras, samt två stycken med mindre text.

 

Faktura

Många beger idag sig till Numbers för att sätta ihop en faktura, men Pages klarar också jobbet bra. Mallen kombinerar grundläggande information med de mer speciella inslagen i en faktura.

 

Vertikalt fotokort

Vill du enkelt skicka ut födelsedagskort till flera människor är den här mallen värd att titta närmare på. Storleken på inbjudan kan justeras beroende på vilken bild du vill använda, och det finns tillräckligt med utrymme för en kortare text.

 

Visuell rapport
En av de bästa aspekterna med den här mallen är att den erbjuder en perfekt plattform för att visa några olika bilder på samma plats. Trots att Pages erbjuder begränsade redigeringsverktyg kan du fortfarande justera storlek och stil på dina infogade bilder.

 

CV

Som namnet antyder är den här mallen en perfekt lösning för att sätta ihop ett CV. Båda panelerna kan formateras så att ditt CV står ut från konkurrenternas, och all grundläggande information du behöver lägga till kan skrivas i färdiga sektioner.

 

Modern rapport

Modern rapport låter dig skapa ett sofistikerat brev eller en stilren rapport. Vi rekommenderar starkt att du använder formateringspanelen till höger för att lägga till rader mellan dina textrader och för att lägga till titlar.

 

Klassiska visitkort

Om du vill skapa en stor mängd visitkort på en gång så är det Klassiska visitkort-mallen du ska välja. De kan göras precis så färgglada eller professionella som du vill, och längst ner finns det utrymme för dina kontaktdetaljer.

 

Fotobrev

Trots att du kan infoga en bild i vilket brev som helst så kan formateringen ibland bli lite fel och därför förstöra hela layouten. Mallen Fotobrev tar hand om alla formateringsproblem och erbjuder ett enkelt sätt att infoga nödvändig bild längst upp i ditt brev.

 

Elegant broschyr

Att skapa en broschyr kan vara en svår uppgift, så det kan vara till stor hjälp att ha den här mallen till hands. Utöver att erbjuda platshållare för bilder och text finns det också hjälpfulla hintar till var du ska vika broschyren när den är utskriven.

 

Till salu- flygblad

En av de bästa sakerna med den här mallen är hur slående resultaten kan bli när allt är proffsigt designat. Använd Format-panelen för att justera färgerna i olika rutor innan du ändrar den mittersta bilden till den du vill uppmärksamma.

 

Om du hellre vill arbeta själv och skapa dina egna mallar i Pages så väljer du alternativet Tom som finns längst upp i mallväljaren.