Täpp till titthålen på din Mac med Freedome

OS X 7 jun 2015

P R E S S R E L E A S E

F-Secures populära integritetsskydd Freedome släpps nu på två nya plattformar: Mac OS X och Kindle Fire. Med en knapptryckning slipper användaren all övervakning, skadlig kod och kan själv välja sin virtuella plats för att få tillgång till allt sitt favoritinnehåll.

När F-Secure i höstas undersökte svenskarnas inställning till kommersiell övervakning så svarade tre av fyra att de känner oro för annonsörers möjligheter att koppla ihop surfbeteende med personuppgifter*.

– Det är tydligt att det finns en oro för att använda internet både på grund av att personuppgifter inte är säkra och för att ens surfbeteende spåras. Vi såg också i studien att få har kunskaper eller resurserna för att skydda sig från oönskad övervakning, säger Xerxes Malekani, Skandinavienchef på F-Secure.

 

Freedome_1

F-Secures svar på övervakningssamhället är VPN-tjänsten Freedome som har blivit populär för smarta telefoner och som nyligen släpptes för Windows. Tjänsten startas med en knapptryckning och sedan stoppas alla försök att spåra användaren på nätet. Samtidigt får även datorn skydd mot skadlig kod och det finns möjlighet att anonymisera sökningar på sökmotorer. VPN-tjänsten gör att det går att surfa säkert även i öppna wifi-nätverk. Med VPN-tjänsten går det också att styra var i världen du vill att din dator ska befinna sig, vilket gör att du får tillgång till dina favorittjänster var du än befinner dig.

– Massövervakningen har exploderat de senaste åren.Genom att använda Freedome skyddar du dina enheter, vilket också är en tydlig markering till företag och organisationer att det är dags att respektera den personliga integriteten – även online, säger Xerxes Malekani.

Freedome för Mac OS X finns nu tillgänglig att ladda ner från F-Secures hemsida. Samtidigt släpps även en version för Amazons surfplatta Kindle Fire.

Om Freedome

Freedome är gratis att testa och använda i 14 dagar på Android- och iOS-enheter, Windows, Mac och Kindle Fire. För att köpa ett Freedome abonnemang som täcker flera enhetsplattformar, besök f-secure.com/freedome, där 12-månadersabonnemang finns i grupper om 1, 3 eller 5 enheter.

* Rapporten bygger på en undersökning som är genomförd med ett riksrepresentativt urval från Novus slumpmässigt utvald Sverigepanel i november 2014. Totalt omfattar undersökningen 1013 intervjuer.

 

Vi återkommer med ett test av produkten i MacGuiden framöver.