Swift Playgrounds finns nu på fem nya språk

Nyheter 24 mar 2017

P R E S S R E L E A S E

Apple meddelade nyligen att den banbrytande appen Swift Playgrounds för iPad, som lär elever att koda, nu finns på fem nya språk: förenklad kinesiska, japanska, franska, tyska och latinamerikansk spanska. Swift Playgrounds är utformad för att göra det interaktivt och roligt att lära sig och experimentera med riktig kod. Appen passar perfekt för elever och nybörjare som vill utforska olika sätt att arbeta med Swift – det lättlärda programmeringsspråket från Apple som används av professionella utvecklare till att skapa appar i världsklass.
Appen innehåller Apple-utvecklade programmeringslektioner, pussel och utmaningar som lär ut kärnkoncept inom kodning, liksom inbyggda mallar som uppmuntrar användare att uttrycka sin kreativitet och skapa riktiga program. Appen drar dessutom full nytta av kraften, enkelheten och Multi-Touch-funktionerna hos iPad för att ge en helt ny typ av inlärningsupplevelse. Alla programmeringslektioner finns nu på fem nya språk och har optimerats för att vara snyggare och reagera snabbare än någonsin.

”Appen Swift Playgrounds har hjälpt användare i alla åldrar att lära sig grunderna i kodning. Den har laddats ner över en miljon gånger av kunder och elever som har upptäckt hur enkelt och roligt det är att komma igång med Swift”, sa Apples VD Tim Cook. ”Hundratusentals appar för iPhone och iPad, bland annat några av de mest populära på App Store, bygger på Swift – programmeringsspråket vi utvecklade för att vara både kraftfullt och enkelt för vem som helst att lära.”

”Swift Playgrounds är den perfekta appen för att lära ut kodning till våra elever, och det är mycket glädjande att våra kinesiska elever nu kan använda den med stöd för förenklad kinesiska”, sa Xiaoming Bao på Hangzhou Foreign Languages School. ”Förra året skapade vi en frivillig kodningskurs där mina elever kunde lära sig grundläggande kodningskoncept med hjälp av Swift Playgrounds. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av kodning, men den fängslande och lättlärda appen tillsammans med Apples omfattande lärarhandledning gjorde att jag kände mig trygg i min lärarroll. Jag kunde inspirera och underlätta för mina elever att lära sig koda och förstå kodningen som en tankemodell som de kan dra nytta av inom andra ämnen och i det dagliga livet. Språkstödet för kinesiska kommer att göra det ännu enklare för våra elever att lära sig koda med Swift Playgrounds.”

Swift Playgrounds fungerar utmärkt på iPad och är en perfekt app för nya 9,7-tums iPad, som också presenterades idag, med en ljusstarkare Retina-skärm och förstklassig prestanda från prisvänliga 3 995 kr. iPad är en succé bland lärare och elever över hela världen och ger dem tillgång till Swift Playgrounds och över 180 000 utbildningsappar som är specialutvecklade för den, och det största urvalet Multi-Touch-läroböcker av hög kvalitet samt digitalt innehåll för ett personligt anpassat lärande.

Priser och tillgänglighet
Swift Playgrounds finns på App Store på engelska, förenklad kinesiska, japanska, franska, tyska och latinamerikansk spanska. Appen är kompatibel med alla iPad-modeller med iOS 10 eller senare. Mer information samt videor, bilder och demonstrationer finns på: apple.com/se/swift/playgrounds.

Swift2