Svensk, bärbar alkoholmätare för iPhone

Prylar 2 jun 2014

P R E S S M E D D E L A N D E

En av de stora trenderna för 2014 är bärbar teknik, så kallad ”Wearable Tech” som trådlöst kommunicerar med våra smartphones och där Apples förväntade iWatch och Samsungs Gear Fit är två av de stora snackisarna. Svenska Alcosystems är en uppstickare vars alkomätare iBAC kommunicerar med användarens smart phone, vilket bland annat ger möjligheten att kartlägga hur ens alkoholvanor påverkar träningsresultatet.

För ungefär ett år sedan började rykten kretsa kring att Apple ska släppa en bärbar klocka, och nu spår experter att detta var början på en ny era precis som iPhone ritade om kartan för mobiltelefonin. Sökningar på ”Wearable Tech”, alltså bärbar teknik, har gått från noll till hundra och trenden fortsätter peka spikrakt uppåt.

iBAC_Fashion

Det svenska företaget Alcosystems ligger långt fram inom bärbar hälsoteknik och har tagit fram den lilla alkomätaren iBAC med smartphone-koppling som mäter med sin topptestade bränslecellssensor. Informationen i iBAC-appen kan användas för att hålla koll på användarens konsumtion, eller t.ex. som en referens när man analyserar sin formkurva genom att jämföra t.ex. sömnkvalitet, löpningsresultat och alkoholkonsumtion.

–        Med iBAC kan man både hålla koll på sin alkoholnivå för stunden, men det går även att analysera sitt beteende i ett längre perspektiv för att se hur ens alkoholvanor påverkar t.ex. träningsresultatet, säger Miguel Arias på Alcosystems .

Ryktena kring Apples Healthbook är intensiva på nätet, och den förväntas vara en kombination av hälsoapp och armband för hälsomedvetna användare. Sajten  9to5mac.com  har publicerat tänkbara bilder på lösningen som innehåller långt fler saker än dagens tekniska träningsprylar kan, bland annat puls, blodtryck, blodsockernivå och syresättningen i kroppen.

–         Den bärbara och framförallt uppkopplade teknikens frammarsch har bara börjat, och precis som vi vill hålla koll på vår kropp när vi tränar, finns det stort intresse bland hälsomedvetna att även mäta sin alkoholkonsumtion, säger Miguel Arias på Alcosystems.

Läs mer på www.alcosystems.se.

ibac_design_keychain1