Stellar Recovery hjälper dig ur knipor

5 jun 2016

Har du något program på Macen för återskapande av filer? Förmodligen inte, eftersom de flesta saknar det. Det är först när man blivit av med någon eller några filer som man börjar fundera över att ett sådant program kan vara av nytta. I en perfekt värld skulle du förstås redan ha ett verktyg som Stellar Phoenix Mac Data Recovery installerat och redo, utifall att något skulle gå snett. Den här smarta mjukvaran kan nämligen leta upp och återskapa filer som raderats av misstag.

En av höjdpunkterna med Mac Data Recovery är mängden skivformat och enheter som stöds. Programmet läser och återställer filer från Mac-diskar, USB-enheter, Windows-skivor, USB-stickor med flera. Alla enheter som är anslutna till din Mac kan sökas igenom efter förlorade filer. Du kan till och med skanna Windows på en Boot Camp-partition. En skivavbild kan sparas och användas, vilket kan vara användbart.

Det finns tre olika skanningsmetoder: Recover Data, Raw Recovery och Deleted Recovery. Exakt vad som skiljer dem åt är inte helt enkelt att förstå och därmed också svårt att veta vad som funkar bäst för aktuell situation. Vissa av genomsökningarna kan ta en timme eller mer, vilket gör att man får ha tålamod.

Efter att vi raderat filer på en USB-sticka och tömt Papperskorgen hittades de snabbt med hjälp av Recover Data-alternativet. Filerna kan förhandsgranskas och sedan sparas någon annanstans. Att köra en djupskanning på en välanvänd disk var inte i närheten lika enkelt. Det tar lång tid och skapar långa listor med filer som existerar eller har existerat. Sök- och filtreringsfunktioner kan hjälpa till med att hitta eftersökta filer, men det är ingen enkel process.

Det här är tyvärr inget billigt verktyg, men det har ett omfattande stöd och gör ett bra jobb. Mac Data Recovery är förmodligen ditt största hopp vid förlorade filer, men hundraprocentigt är det tyvärr inte.

Stellar1

Omdöme

Ett kraftfullt verktyg för att söka igenom diskar efter förlorade eller av misstag raderade filer. Gränssnittet är lättanvänt. Vi önskar dock att det var lite billigare.

Betyg: 4/5

Pris: ca 820:-