Snart dags för WWDC 2013

OS X 31 maj 2013

Nu är det inte många dagar kvar tills Apples stora utvecklarkonferens drar igång i San Fransico. Den 10 juni är det många som sitter med spänd förväntan och tittar på öppningsanförandet, både på plats men även via olika sajter som rapporterar direkt. Vad kommer vi att få höra om för nyheter? Om man ska lyssna på alla rykten och spekulationer, men även på Apples egen information, lär de visa upp kommande iOS 7 och OS X 10.9. Hur mycket vi kommer att få se är förstås ingen som vet och inte heller när dessa nya system kommer att släppas.

Ryktena kring nya OS X har varit väldigt få, istället har fokus legat på iOS 7. En av anledningarna är förstås att Apples designguru Jony Ive har tagit över huvudansvaret för utformningen av både operativsystemen och hårdvaran sedan en tid tillbaka. Vad många tror är att han kommer att förenkla utseendet på iOS med en plattare känsla och renare stil, precis som har varit hans signum när han utformat diverse hårdvara. 

Även om det är en utvecklarkonferens där fokus ligger på mjukvaran är det inte omöjligt att det kommer att släppas eller i alla fall presenteras någon ny/uppdaterad Mac under inledningsanförandet. En gissning är att den ”eftersatta” Mac Pro-modellen kommer att visas i en ny version, denna gång ordentligt uppgraderad eller helt ny, och inte som vid förra tillfället med ytterst små förbättringar. 

Den 10:e i nästa månad är alltså dagen och det spännande introanförandet drar igång under kvällstid här (exakt tid får vi återkomma med).

 

WWDC2013