Skapa vackra, svartvita bilder Använd styrkan i Bilders redigeringsverktyg för att skapa fantastiska monokroma bilder

OS X 26 jun 2016

När du har tagit en bra bild är det inte slut där. Trots att bilden kanske ser ut precis som motivet såg ut när du tog den kanske det inte räcker, du kanske vill göra något mer med den. Bilder kan bli väldigt effektfulla i svartvitt – det fokuserar vi på här. Alla bilder ska förstås inte bli svartvita. Halva grejen är att välja rätt bild att använda effekten på och sedan välja rätt intensitet för effekten, vilket inte alltid är så lätt. Att välja ut rätt bild är en stor del av processen, men var inte rädd för att testa på olika typer av bilder, allt ifrån porträtt till landskap. Här visar vi de bästa sätten att få till fantastiska resultat vid redigeringen.

BilderSV1

 

1 Välj din bild

En viktig del av redigeringsprocessen är att välja rätt bild att förvandla till svartvit. Fundera på om färgen egentligen är viktig för bilden.

 

2 Redigera den

Nu är det dags att börja redigera. För att komma igång klickar du på Redigera uppe i det högra hörnet i fönstret och väljer Förbättra för att snabbt förbättra din bild.

 

3 Använd ett filter

Du kan snabbt lägga till en svartvit effekt på din bild genom att klicka på Filter och sedan testa de tre svartvita alternativen för att se vad du gillar bäst.

 

4 Gör justeringar

Alternativt kan du klicka på Justera för att ta fram de redigeringsreglage som du troligen använt tidigare. Om du har applicerat ett filter kommer ändringarna visa sig här.

 

5 Anpassa svartvitt

Använd det svartvita reglaget för att ändra utseendet och känslan i den svartvita effekten, och fördjupa det svarta eller ta fram detaljerna med fler grå toner.

 

6 Ändra andra inställningar

Du kan även justera saker som Kontrast och Mättnad för att ändra hur den svartvita effekten ser ut i din bild – lek runt och testa de olika inställningarna.

 

7 Lägg till alternativ

Du kan lägga till extra redigeringsalternativ till din bild genom att klicka på Lägg till längst upp i menyn. Kolla in kommentaren ovanför för att se de bästa tilläggen för svartvitt.

 

8 Autojustera

Om du vill ha snabba och bra resultat klickar du på Auto över vart och ett av reglagen. Bilden kommer automatiskt ställas in efter det programmet tror är den bästa inställningen för varje justering.

 

9 Jämför med originalet

Om du vill gå tillbaka och titta hur originalbilden såg ut, samt se om du har förlorat några viktiga detaljer, håller du bara ner M-tangenten för en snabb jämförelsen.