Skapa egna ikoner från bilder i Förhandsvisning

OS X 16 maj 2014

Nu när du kan lite mer om möjligheterna i Förhandsvisning (kolla in inlägget Redigeringsverktygen i Förhandsvisning) kan du gå vidare och göra ännu mer. Här tipsar vi om hur du kan skapa egna ikoner från dina egna bilder (eller andras).

En sak vi älskar att göra med Förhandsgranskning är att skapa våra egna ikoner. Oavsett om vi använder en serie bilder som vi hittat online för att skapa en liten ikon för ett spel eller en film, eller gör något enklare som att ta en bild och använda ansiktet som en ikon för att visa vem mappen tillhör så har Förhandsvisning ett antal alternativ som hjälper till och gör processen enkel. Här visar vi hur du gör dessa ikoner genom fem enkla steg. När du sedan kan processen kan du använda den på många olika sätt.

 

Step-1_11: Beskär dig bild

Först ska du hitta en bild du gillar. Använd det rektangulära markeringsverktyget för att markera ett fyrkantigt område som ska synas på ikonen och trycka sedan på Cmd+K för att beskära.

 

 

 

 

Step-2_12: Ta bort bakgrunden

Välj nu verktyget Direktalfa. Klicka och dra sakta bort från den punkt du klickat på. När du valt det område du vill ta bort klickar du på bak- stegstangenten.

 

 

 

 

Step-3_13: Ta bort det som blev kvar

Använd en lassomarkering för att markera områden som inte plockades upp av Direktalfa-vertyget och ta bort dem. Du kan även flytta runt de här markeringarna.

 

 

 

 

Step-4_14: Manuell kloning

Förhandsvisning har inget kloningsverktyg, men du kan helt enkelt markera ett område du vill klona, trycka Cmd-V för att klistra in och dra området till den del du behöver täcka över.

 

 

 

 

Step-5_15: Spara och använd

När du sparar din ikon ska du se till att filformatet är PNG. Markera sedan hela kreationen, kopiera och applicera på mappen i mappens Visa info-panel.