PhotoSweeper 2

7 okt 2015

Om du regelbundet fotograferar och importerar dem till din Mac lär du komma till en punkt när det behövs en rejäl uppstädning och utrensning. Om du har känt detta behov bör du fundera över att ladda ner PhotoSweeper.

PhotoSweeper är ett allt-i-ett-verktyg för att sortera bilder. Det är inte designat för att redigera med och inte heller för att vara en självklar del i ditt arbetsflöde – även om det är smidigt om du tar mycket bilder på en och samma gång och vill sortera senare. Det underlättar sorteringsarbetet genom att automatiskt hitta duplikat och de bästa bilderna i en grupp av bilder, vilket sparar både plats och tid. Det är kompatibelt med Bilder, iPhoto, Aperture och Adobe Lightroom, och alla mappar på din Mac. Det betyder att du kan städa upp bland alla foton och få det att automatiskt slå igenom i de olika biblioteken.

Att lägga till bilder i Photosweeper gick förvånansvärt snabbt. 1 000 foton tog cirka fyra sekunder att analysera och importera. Det är inte självklart var man börjar för att söka efter dubbletter, eftersom det inte sker med automatik när du lägger til bilder i programmet, men så fort du tryckt på den undangömda Compare-knappen visas alla dubbletter och snarlika bilder på ett ställe. Du kan sedan titta på alla på en gång eller visa dem i grupper.

 

Photosweeper1

”PhotoSweeper 2 kommer verkligen med en hel båtlast med nya, kraftfulla funktioner”

 

Du kan ställa in hur Photosweeper letar efter duplikat, utifrån utseende eller filer med identiska namn (du kan hamna väldigt fel här om du har foton som lagrats på olika minneskort och tagits vid olika tidpunkter, men som har fått samma standardiserade filnamn).

PhotoSweeper i version 2 är ett bra ihopsatt program och det kommer med en hel båtlast med nya, kraftfulla funktioner. Programmet presterar fint och hanterar sina viktigaste funktioner på ett mer pålitligt sätt än många liknande program. Med dess integration med de största bildhanteringsprogrammet på Macen är det här ett riktigt bra tillskott för alla som sparar sina bilder i dessa program.

 

Omdöme

PhotoSweeper charmar oss med sin utmärkta integration med Bilder, Aperture, Lightroom och
iPhoto, och den väldigt smidiga importprocesen.

4/5

Pris: ca 95:-