Philips Fidelio S1

9 okt 2015

Phillips kanske inte i första hand associeras med utsökt ljud, men Fidelio S1 är ett par hörlurar som ska försöka ändra på det. Fidelio-serien har alltid varit ett välkommet alternativ till hörlurar i mittensegmentet – på öronen-lurarna Fidelio M1 är riktigt trevliga – och vi är verkligen positivt överraskade över vad Philips levererar för det här tämligen modesta priset.

Trots deras lilla format finns det rätt mycket kraft i dem – om man ska vara riktigt ärligt är det svårt att inte falla för den generella ljudkvaliteten. 13,5-millimeterselementen erbjuder klart och detaljerat ljud, och skapar en balanserad ljudupplevelse i väldigt olika musiktyper. Basen och mellanregistret är väldefinierat, men om du gillar house och trance kommer du nog vilja ha lite mer än vad S1 ger. Philips har helt klart satsat på balansen i ljudbilden. Fidelio S1 saknar alla typer av distinkta ljudsignaturer. Röster låter bra och är tydliga, höga toner viner inte och basen har en tendens att mullra fint, men man känner aldrig att hörlurarna är redo att hjälpa dig att släppa loss fullständigt.

 

Philips_S1

De tåliga, platta sladdarna ser till att dina hörlurar aldrig trasslar in sig oavsett vad du gör med dem.

 

Designen på i-öronen-hörlurar är av stor betydelse och här tycker vi inte att Philips-lurarna riktigt räcker till. S1-lurarna är tämligen bekväma att ha på, men om de inte sitter perfekt i öronen förlorar man rätt mycket av ljudkvaliteten. Philips skickar med små, mellanstora och stora pluggar i paketet, men vi hade trots det svårt att hitta en storlek som satt perfekt.

Med tanke på prislappen blev vi imponerade över hur väl hörlurarna presterade i olika typer av musik. Det ska dock sägas att en del av er musikälskare säkert vill ha en lite kraftigare smäll i magen av basen och lite mer bett i mellanregistret. Om du är ute efter ett par lurar med ljud som sticker ut finns bättre alternativ, men vill du bara ha ett par som ger bra ljud lär du inte bli besviken på S1.

 

Omdöme

Vi hade velat ha lite mer tryck i S1-hörlurarna, men ljudet är egentligen så otroligt välbalanserat att vi inte borde klaga.

4/5

Pris: ca 680:-