Panik ska hjälpa dig i en paniksituation

Artiklar 13 apr 2013

Appen Panik är ditt egna personliga överfallslarm för situationer där du behöver en extra livlina 

Panik är ett svenskutvecklat program för iOS och använder lite olika tekniker för att hålla dig så säker som möjligt. Den första och mest uppenbara är ett högt larmljud och blinkande skärm / LED. Detta kommer att dra till sig oönskad uppmärksamhet som din angripare troligtvis inte kommer uppskatta. Det är även möjligt att ange en PIN-kod för att förhindra att angriparen stänger av larmet. För att göra det extra effektiv så ljuder larmet även när appen stängs ner och om angriparen försöker sänka volymen så ökar ljudet igen automatiskt. Den andra och kanske viktigaste funktionen i Panik är integrationen med sociala medier. Varför inte använda hela ditt sociala nätverk när det verkligen behövs? Chansen är stor att minst en av dina vänner är nära och kan komma till undsättning. Panik håller koll på din aktiva position och skickar vidare den via de sociala kanalerna, ifall du så önskar.

Utöver automatiska statusuppdateringar på Twitter och Facebook kan du skicka skicka meddelanden via SMS via bara ett knapptryck. Den låter dig skicka förkonfigurerade meddelanden till viktiga personer som du har valt sedan tidigare. För att göra det ännu lite mer användbart så finns även möjlighet att ladda upp videoklipp (med ljud) på Facebook när larmet aktiveras eller när angriparen försöker sänka volymen på enheten. Detta kan komma väl till hands om det finns behov av bevis eller för att göra dina Facebook-vänner uppmärksamma på att det är en allvarlig situation och att du behöver hjälp så snabbt som möjligt.

Panik erbjuder även en del andra funktioner som kan komma väl till hands.
– SOS-knapp för snabb åtkomst till larmcentralen.
– LED-ficklampa. För att hitta i mörkret eller blända din angripare.
– Aktivera larmet genom att skaka telefonen. Ifall du hamnar i en snäv situation så behöver du bara skaka telefonen för att aktivera larmet.

Appen finns att ladda ner från App Store och kostar 15 kronor.

iphone_panik_4_se

iphone_panik_3_seiphone_panik_2_se