Nya snygga bakgrundsbilder i OS X

OS X 12 Dec 2013

Att ladda ner nya bakgrundsbilder till datorn är populärt, vilket inte är så konstigt. Spenderar man många timmar framför sin burk vill man förstås ha något trevligt, roligt, vackert, fräckt eller vad det nu kan vara att titta på. Det finns massor av sajter på nätet som erbjuder bakgrundsbilder av alla de slag, du har säkert också en massa egna, men det finns faktiskt också ett antal bilder i OS X. Då tänker jag inte på dem som man hittar som standard under Skrivbord och skärmsläckare i Systeminställningar (de ligger i Bibliotek>Desktop Pictures). 

Om du istället går till Bibliotek>Screen Savers>Default Collections hittar du många som förutom att användas av skärmsläckaren fungerar utmärkt som skrivbordsbilder. Flera av dem kommer från National Geographic vilket förstås borgar för kvalitet. 

Kopiera bilderna till Desktop Pictures-mappen eller lägg in Screen Savers-mappen så att den är lätt att komma åt via Skrivbord och skärmsläckare i Systeminställningar. Gå in i här och klicka på plustecknet och leta upp Screen Savers-mappen och tryck på Klar. Nu är det bara att byta till någon av dessa vackra bilder. 

Aerial03