Ny 9,7-tums iPad med imponerande Retina-skärm

Nyheter 3 apr 2017

P R E S S R E L E A S E

Allt det roliga och kraftfulla hos iPad, nu från 3 995 kronor

Apple lanserade idag en ny iPad i den populäraste storleken, med en ljusstarkare 9,7-tums Retina-skärm och klassledande prestanda – från 3 995 kr. iPad är oslagbart lätt att bära med sig och använda, vilket har gjort den till världens populäraste surfplatta och primär datorenhet för miljontals kunder i hela världen. Med de drygt 1,3 miljoner apparna som är specialutvecklade för iPad kan kunderna göra allt från att lära sig koda med Swift Playgrounds och läsa böcker på den stora iPad-skärmen, till att jobba mer produktivt med Microsoft Office och använda multitaskingfunktioner som Split Screen.

”iPad är världens populäraste surfplatta. Kunderna älskar att använda den stora 9,7-tumsskärmen till att titta på tv och film, surfa på webben, ringa FaceTime-samtal, titta på bilder och mycket annat. Och nu är priset ännu lägre”, sa Philip Schiller, Apples senior vice president för Worldwide Marketing. ”Nya kunder och alla som vill uppgradera kommer att älska vår nya iPad när de använder den hemma, i skolan och på jobbet tack vare den suveräna Retina-skärmen, vårt kraftfulla A9-chip och tillgången till drygt 1,3 miljoner appar som är specialutvecklade för iPad.”

iPad har en ljusstark Retina-skärm med över 3,1 miljoner pixlar som gör att bilder och videor ser fantastiska ut. Ett tunt men tåligt hölje i aluminum och en total vikt på mindre än ett halvt kilo gör enheten både robust och lätt att bära med sig. Apples eget A9-chip med 64‑bitars arkitektur i samma klass som stationära datorer ger snabb databearbetning och grafik för appar och spel, samtidigt som batteriet fortfarande räcker en hel dag1 precis som kunderna förväntar sig av iPad.

Enhetens framåt- och bakåtriktade kameror ger utomordentliga resultat i svagt ljus och vid videoinspelning i HD. Med iPad är det lätt och roligt att prata med släkt och vänner via FaceTime eller fånga minnesvärda ögonblick med den stora Retina-skärmen som kamerasökare. Trådlös anslutning till iPad är enkel och ultrasnabb, medan stödet för LTE-mobilnät i hela världen2 innebär att kunderna enkelt kan koppla upp sig på resan. Med Apple SIM är det ännu enklare att ansluta via surfabonnemang direkt från enheten vid resor i fler än 140 länder och områden.

Med Touch ID kan iPad-användare låsa upp sin iPad på ett enkelt och säkert sätt, skydda sina personuppgifter i appar och godkänna köp från App Store, iTunes Store och iBooks Store. Och att betala för fysiska varor och tjänster i appar eller på webbplatser i Safari är enklare än någonsin med Apple Pay.3

iPad levereras med iOS 10 som innehåller mer uttrycksfulla och animerade kommunikationssätt i Meddelanden, nya sätt att använda Siri med dina favoritappar samt ny snygg utformning av Kartor, Bilder, Apple Music och News. Dessutom ingår den nya appen Hem som du kan använda till att enkelt och säkert ställa in, hantera och styra ditt hem direkt på iPad. Multitasking-funktioner som Slide Over, Split View och Bild-i-bild öppnar ännu fler möjligheter

ipad2

Priser och tillgänglighet

  • iPad finns i silver, guld och rymdgrått från 3 995 kr för 32 GB-modellen med Wi-Fi och 5 495 kr för 32 GB-modellen med Wi-Fi + Cellular på Apple.com och på Apple Store. Mer information finns på apple.com/se/ipad.
  • iPad kan beställas på Apple.com från och med fredag 24 mars. Veckan efter börjar enheterna att levereras till kunder och till Apple Store-butiker, utvalda mobiloperatörer och auktoriserade Apple-återförsäljare (priserna kan variera) i Sverige och över 20 andra länder och regioner som omfattar Australien, Frankrike, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Nederländerna, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland och USA. I april följer leveranser i Danmark, Indien, Mexiko, Norge, Ryssland, Turkiet samt andra länder och regioner. I maj följer leveranser i Brasilien, Taiwan med flera.
  • Smart Covers för iPad i polyuretan finns i grafitgrått, vitt, midnattsblått, sandrosa och (RED) för 395 kr på Apple.com och på Apple Store.
  • iPad mini 4 i silver, guld och rymdgrått ger nu mer kapacitet för samma pris, från 4 895 kr för 128 GB-modellen med Wi-Fi och 6 395 kr för 128 GB-modellen med Wi-Fi + Cellular på Apple.com och på Apple Store.
  • Alla kunder som köper en iPad från Apple erbjuds kostnadsfri Personal Setup i butiken eller online.4 Vi hjälper dig att göra e-postinställningar, visar nya appar från App Store med mera.
  • Alla som vill lära sig grunderna eller lära sig mer om sin nya iPad kan boka in sig på en kostnadsfri workshop på valfri Apple Store.
  1. Den faktiska batteritiden varierar beroende på inställningar, användning och annat.
  2. LTE är tillgängligt via utvalda operatörer. Nätverkshastigheten beror på operatörens nätverk. Be din operatör om mer information.
  3. Apple Pay är inte tillgängligt i alla länder. Klicka här om du vill se en lista med länder där Apple Pay kan användas.
  4. I de flesta länder.