Mycket nytt i Adobe Creative Cloud

Nyheter 9 okt 2014

P R E S S M E D D E L A N D E

Adobe är redo med massor av höstnyheter i Creative Cloud. Nyheterna innefattar bland annat helt nya appar till iPad och iPhone, nya funktioner till Photoshop CC, Illustrator och Premiere Pro CC. Samtidigt presenteras en ny kreativ profil som ger tillgång till användarnas personliga digitala arbetsbänk – oavsett var de befinner sig

På Adobe MAX – världens största konferens för kreatörer – presenterar Adobe nyligen en lång rad nyheter i Creative Cloud. Bland dessa finns en ny kreativ profil, Creative Profile, som ger personlig tillgång till alla ens verktyg, filer och communities i Creative Cloud – oavsett vilket CC-program eller CC-app man arbetar med på datorn eller på iPad/iPhone. Samtidigt kan Photoshop, Illustrator, Lightroom och Premiere knytas närmare ens mobilenhet med avancerade CC-funktioner, för den som är på språng.

– Vi introducerar en helt ny familj av appar, så nu har vi CC-appar, som är djupt integrerade med våra flaggskeppsprogram som Photoshop och Illustrator, samt nya tjänster som förbinder kreatörer med deras projekt som våra 2,8 miljoner medlemmer arbetar med. Samtidigt ger den nya kreativa profilen designers och fotografer ständig tillgång till deras filer, foton, färger, typsnitt och andra digitala element, oavsett var de befinner sig, säger Jenny Höglund, nordisk marknadsföringschef för Digital Media hos Adobe.

Det har också kommit en ny talangsökningsfunktion i Behance, Adobes sociala nätverk för kreativa och en del av Creative Cloud. Den nya funktionen ger arbetsgivare möjlighet att söka efter de mest lämpliga kreatörskandidaterna bland nätverkets miljoner medlemmar.

 

Många nya funktioner i desktop-programmen

Photoshop CC och Illustrator CC har nu touch-stöd till Windows 8-enheter samt nya 3D-printfunktioner och förbättrat Mercury Graphics Engine-prestanda. Samtidigt uppdateras Illustrator CC med ett nytt Curvature-verktyg, medan Adobe Muse breddas med SVG och synkroniserat text-stöd. På videosidan kan man nu uppleva GPU-optimerad playback för 4K-innehåll och UltraHD i Premiere Pro CC, medan det kommer nytt HiDPI och 3D-stöd i After Effects CC.

– Utöver nyheterna till de klassiska desktop-lösningarna, så introducerar vi också nya verktyg som kan hjälpa kreatörer att få allt de behöver få gjort på hälften av tiden. Creative Cloud Market med tusentals av färdigskapade och fritt tillgängliga assets är ett exempel som är perfekt till den upptagna kreatören, säger Jenny Höglund.

Dessutom ger Creative Cloud Extract alla webdesigners och utvecklare möjlighet att dela och öppna viktig grafisk information från PSD-filer, som till exempel färg eller typsnitt.Den nya tjänsten Creative Cloud Libraries ger enkel tillgång till färger, penslar, textformer och vektoriserade bilder via Creative Cloud desktop-lösningar, mobilappar och tjänster och sammankopplar Photoshop CC och Illustrator CC med varandra samt dess tillhörande mobilappar.

 

Apps-in-CC2014

Mobilappar ger fler krafter
Bland nyheterna är två nya appar till iOS samt uppdateringar till de existerande apparna.

  • Den nya appen Adobe Brush CC ger möjligheten att utveckla sin egen unika pensel på iPad eller iPhone och kan användas i Photoshop CC, Illustrator CC eller Adobe Illustrator Sketch. Samtidigt kan man med den andra nyheten Adobe Shape CC utveckla nya figurer och konvertera en hög-kontrast bild av exempelvis en Christianiacykel till vektor-grafik, som med detsamma kan användas i Illustrator CC och Adobe Illustrator Line via Creative Cloud Libraries.
  • Nya penslar till Photoshop Sketch som nu också blir bättre integrerat med Photoshop CC och Illustrator CC. Samtidig uppdateras Photoshop Mix med en ny version till iPhone. Nya Lightroom Mobile gör att exempelvis vänner och familj kan välja ut favoritbilder och kommentera dem online, samtidigt som att GPS-informationen från iPhone-bilderna nu automatiskt synkroniseras med Lightroom Desktop.
  • I Illustrator-familjen kan användarna av Illustrator Draw (tidigare Adobe Ideas) nu få tillgång till deras favorit vektor-redskap i nära integrering med Illustrator CC och extra stöd till Adobe Ink och Slide. Precisionsappen Illustrator Line erbjuder nu bättre teckningsmöjligheter och även möjlighet att sända sketcher till Illustrator CC, med full tillgång till den ursprungliga vektor-informationen.
  • Med den nya appen Adobe Premiere Clip kan man lätt konvertera videoupptagningen på iPhone eller iPad till redigerade videor, som enkelt kan delas. Och för den mer ambitiösa kan klippen skickas till Adobe Premiere Pro CC för mer avancerade redigeringsfunktioner.

 

Tillgänglighet och pris
Alla uppdateringar är gratis för Creative Cloud-medlemmar, likaså är de nya mobilapparna gratis och tillgängliga via Apple App Store.

Läs mer på: http://www.adobe.com/creativecloud/catalog/mobile.html.