Justera partitionstorlekar med Camptune X

31 maj 2016

Även om du har en Mac och den kör världens bästa operativsystem är det inte helt enkelt alltid att vara utan Windows. Det kan till exempel handla om en speciell programvara som bara fungerar i Microsofts operativsystem. Av den anledningen är det många som använder sig av Apples Boot Camp-funktion på Macen, som skapar en ny partition på vilken Windows sedan smidigt kan installeras.

När väl Windows-partitionen är skapad är den låst och det kan förstås skapa problem. Exempelvis kan du upptäcka att du inte allokerat tillräckligt med utrymme så att partitionen blivit full, vilket gör att det inte går att installera eller spara något. Alternativt kan du inse att du tilldelat för mycket utrymme till Windows och att OS X nu börjar få ont om plats, samtidigt som det finns mycket ledigt i Windows-partitionen.

Paragon Softwares Camptune X är ett verktyg som ser till att partitionsstorlekarna för OS X respektive Windows enkelt kan justeras när som helst. Programmet har bara en funktion och ett reglage – det kan alltså inte bli simplare. Det enda reglaget i programmet är ett skjutreglage som visar allokerat utrymme för OS X på vänster sida och för Windows på den högra. Det enda du behöver göra är att dra i reglaget för att bestämma utrymmesfördelningen mellan operativsystemen och sedan klicka på en knapp för att bekräfta.

”Det är inte ett verktyg du använder varje vecka, kanske använder du det bara en gång, men det fungerar utmärkt”

Programmet tar sedan några minuter på sig för att utföra sin magi – under tiden kan du lämpligen gå och sätta på en kopp kaffe. Det finns inget att se, du behöver inte göra något själv, det bara fungerar. Det här är inte ett verktyg som du använder varje vecka, kanske använder du det bara en enda gång, men det fungerar utmärkt. Har du en oäkta version av Windows (vilket du förstås inte har) kan det uppstå problem, vilket man ska vara medveten om. Camptune X rekommenderas till alla som har en Boot Camp-partition på sin Mac och kämpar med ett begränsat utrymme på den ena eller andra partitionen, och snabbt vill få det åtgärdat.

Camptune1

 

Omdöme

Den perfekta lösningen på ett gammalt problem som drabbat många Boot Camp-användare. Nu kan du enkelt justera diskpartitionens storlek och omfördela utrymme.

Betyg: 5/5

Pris: 150:-