Justera ljus och färg för perfekta bilder Ta dina bilder till nästa nivå med Bilders redigeringspanel

OS X 9 jun 2016

Hur vi än försöker är det inte alltid möjligt att ta den perfekta bilden. Som tur är kan vi Mac-användare förlita oss på Bilder, Apples bildredigeringsprogram som lanserades med OS X 10.10.3, och ersättaren till iPhoto (och Aperture). Har du jobbat med Bilder en del vet du att redigeringsverktygen har gjorts om jämfört med iPhoto, inspiration har hämtats från motsvarigheten i iOS. Med hjälp av enkla skjutreglage kan man göra snabba redigeringar. Redigeringen är också icke-förstörande i Bilder, vilket innebär att du kan experimentera så mycket du vill utan att vara rädd för att förstöra originalfilen. I den här guiden går vi igenom hur du får den perfekta ljus- och färgkompositionen.

RS25140

 

1 Välj en bild

Ta fram en bild från ditt bibliotek som behöver lite kärlek. Dubbelklicka på den för att välja den och klicka sedan på Redigera uppe i det högra hörnet.

 

2 Justera

Alla dina redigeringsalternativ finns på den högra sidan. Gå till menyn Justera (det är den femte ikonen uppifrån). Du hittar där tre redigeringssektioner: Ljus, Färg och Svartvit.

 

3 Autokorrigera

För pekaren över en av sektionerna så dyker ett Auto-alternativ upp. Om du är ute efter en snabb lösning så erbjuder Bilder här en hjälpande hand och ställer in den nivå programmet tror är bäst för din bild.

 

4 Finare detaljer

För att göra exakta justeringar klickar du på triangeln bredvid Auto. Nyckelelement, som Exponering och Kontrast, dyker upp. Dra åt vänster och höger för att justera, samtidigt som du håller ett öga på förhandsvisningen.

 

5 Förstärk färger

Experimentera med verktygen du har till hands. Vi tyckte att den här bilden skulle tjäna på en lätt färgboost för att få den att stå ut mer, så vi ökar mättnadsnivåerna med reglaget.

 

6 Svartvit

Du kan välja helt motsatt riktning och aktivera det svartvita alternativet. Det ger bilden ett väldigt annorlunda utseende och känsla. Klicka på Klar när du är nöjd.

 

 

Anpassa panelen Justera

Du är förlåten om du tror att de enda justeringsalternativ som finns tillgängliga är Ljus, Färg och Svartvit, men Bilder är mycket mer kraftfullt än så. Det finns en hel skattkista med redigeringsalternativ som ligger lite dolda under Lägg till-knappen. Här finns en hel uppsättning verktyg under rubrikerna Grundläggande, Detaljer och Avancerat. Du bockar bara för de alternativa verktyg du vill ha synliga i panelen.

1 Lista med alternativ

När du öppnar Justera är bara tre verktyg synliga. För att ändra det går du till Lägg till uppe till höger för att få se alla alternativ. Kolla igenom listan efter lämpliga alternativ: det finns totalt tio.

2 Lägg till alternativ

När du har hittat ett verktyg du vill använda klickar du bara på namnet. En bock dyker upp bredvid alternativet och det kommer att läggas till i Justera-panelen. Använd på vanligt sätt.