iPhone 5S med 12MP-kamera i produktion ”snart”

i OS 16 apr 2013

Två nya rykten talar om en 12-megapixelsensor med förbättrade natt- och HDR-fotolägen och att tillverkningen startar inom kort

Idag dök det upp två nya rykten på Apple-himlen som kanske kan kasta lite ljus på den kommande iPhone 5S. Det första ska ha kommit från en högt uppsatt anställd på Foxconn (som tillverkar många Apple-produkter i Kina). Det är The Wall Street Journal som på en fråga varför Foxconn har börjat anställa nytt folk fått svaret av denna chef att de har mycket att göra eftersom de snart ska dra igång med massproduktion av nya iPhone-modellen.

Det har som vanligt florerat massor av rykten om en lansering under sommaren och det här skulle i så fall stärka de ryktena.

Det andra ryktet lär komma från en vietnamesisk ryktessajt, Tinhte.ve, som flera gånger tidigare har lyckats visa upp prototyper som senare visat sig vara väldigt lika de ”riktiga” produkterna. Enligt sajten kommer nästa iPhone-modell ha en 12-megapixelkamera. Kameran ska också ha fått förbättrade egenskaper vid kvällsfotografering och plåtning i HDR-läge. Att fokus kommer att ligga på bland annat en förbättrad kamera i 5S är nog ingen vild gissning, så var det ju exempelvis med steget från iPhone 4 till 4S.

Som vanligt tar vi dock dessa rykten med en nypa salt…

iPhone_5_vit