iPhone 5C är här – i många färger

Artiklar 15 sep 2013

Under Apples pressevent nyligen lanserades slutligen den smarta mobil som det ryktats om så ihärdigt och mycket om under lång tid. iPhone 5C bygger på iPhone 5 på många sätt, men lär erbjudas till ett lägre pris (när den väl släppt här), har ett plastskal och finns i många olika, glada färger.  

Utsidan skiljer sig alltså en del från den befintliga iPhone 5:an, medan insidan är väldigt lik. Här finns exempelvis samma processor, kallad A6, och baktill sitter 8-megapixelkameran. Skärmen är också samma som i den snart pensionerade modellen, åtminstone till storleken. Den har alltså en bildyta på fyra tum och samma upplösning.

promo_iphone_5cPlastskalet är i första hand framtaget för att kunna hålla nere kostnaden, vilket alltså ska göra modellen billigare än vad iPhone 5 har varit. Exakt vad priset kommer att ligga på står fortfarande skrivet i stjärnorna, liksom lanseringsdatum. Plasten kommer att finnas i fem färger: gul, grön, vit, blå och rosa. 

Förbättringar innefattar bland annat en mer högupplöst framåtriktad kamera och kanske det allra viktigaste stöd för 4G även i Sverige. Lagringsmängden internt ligger på 16 eller 32 GB.

Som ett tillbehör till iPhone 5C har Apple tagit fram en silikonskal som också finns i flera olika färger, vilka tillsammans med mobilens färgpalett ska sörja för mängder av färgkombinationer.

Vi återkommer med en djupare analys av modellen framöver. 

color_blue_yellow