iMac får en rejäl prestandaboost

Nyheter 21 mar
P R E S S R E L E A S E

Nyligen uppdaterade Apple sitt iMac-utbud med upp till åttakärniga nionde generationen Intel-processorer och alternativ med kraftfull Vega-grafik som ger enorma skillnader i prestanda, både vad gäller processorkraft och grafik. Användarna kommer att uppleva en otrolig skillnad i hastigheten på iMac, vare sig det handlar om vardagsanvändning eller de mest krävande professionella arbetsuppgifterna. Tack vare förbättrad prestanda tillsammans med den utsökta Retina-skärmen, en smidig allt-i-ett-design, tyst drift, moderna anslutningsmöjligheter snabb lagring och minne samt macOS Mojave är iMac världens bästa stationära dator.

”Kunderna kommer att älska den enorma skillnaden i prestanda hos iMac. Med upp till åttakärniga processorer och kraftfull Vega-grafik blir iMac-utbudet starkare än någonsin”, säger Tom Boger, Senior Director för Mac Product Marketing på Apple. ”iMac är den överlägset bästa stationära datorn i världen, tack vare två gånger snabbare prestanda, sin fantastiska Retina-skärm, snygga design och macOS Mojave som kunderna älskar.”
Den stilrena designen och otroliga Retina-skärmen gör iMac till den perfekta stationära familjedatorn.

Nionde generationen Intel-processorer med upp till åtta kärnor
De uppdaterade processorerna i hela produktutbudet innebär att kunderna kommer uppleva en dramatisk skillnad i hastighet och prestanda när de använder sina datorer i vardagen till allt från bildredigering till krävande datorspel, musik- och filmskapande. iMac ger nu upp till dubbelt så snabb prestanda för en stor mängd användningsområden.

För första gången finns Radeon Pro Vega-grafik för iMac
Radeon Pro Vega-grafik kommer till 21,5-tums iMac och ger upp till 80 procent snabbare grafikprestanda. 27-tums iMac med Radeon Pro Vega ger nu upp till 50 procent snabbare grafikprestanda. Perfekt för proffs med grafikintensiva arbetsuppgifter såsom utveckling av 3D-innehåll, videoredigering med komplexa effekter eller design av högupplösta spel.2
Med Radeon Pro Vega-grafik passar iMac perfekt för proffs med grafikintensiva arbetsuppgifter.

Branschens bästa Retina-skärmar i 4K och 5K
Retina-skärmen har upp till 14,7 miljoner pixlar, en miljard färger, ljusstyrka på 500 cd/m2, stort färgomfång (P3) och en otrolig betraktningsvinkel som ger en unik och fängslande upplevelse. Mängden pixlar gör att texten på skärmen blir lika tydlig som på en tryckt sida, bilderna blir skarpare med tydligare detaljer och de möjliggör videoredigering i 4K med full upplösning.
Med upp till 14,7 miljoner pixlar och en miljard färger ger Retina-skärmar i 4K och 5K en intensivt fängslande upplevelse på iMac.

Helt unik allt-i-ett-design som ser fantastisk ut överallt
Med sitt eleganta, endast fem millimeter tunna, hölje i aluminium och glas med matchande tangentbord och mus ger iMac en stilren, ordnad arbetsyta så att användarna lättare kan koncentrera sig på sitt arbete. iMac har allt som behövs och samtidigt inget överflödigt och kunderna älskar hur perfekt den passar in i så många olika miljöer – från hemmet till företag av alla storlekar eller till och med i en professionell studiomiljö.

macOS Mojave
Alla nya Mac-datorer levereras med macOS Mojave, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer, med funktioner som inspirerats av proffsen men byggts för alla. I macOS Mojave ger Mörkt läge skärmen en ny dramatisk look som riktar extra fokus på användarens innehåll, Travar hjälper dig att få ordning på ditt röriga skrivbord genom att filer automatiskt ordnas i prydliga grupper och FaceTime har stöd för gruppsamtal. macOS Mojave ger dig också tillgång till iOS-appar som News, Aktier, Röstmemon och Hem på Mac och innehåller en Mac App Store med ny design, spännande nytt redaktionellt innehåll och många appar från stora utvecklare som Microsoft och Adobe.
Mac App Store i ny design gör det smidigare än någonsin att hitta bra appar till Mac.

Priser och tillgänglighet
Köp nya 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm från 16 495 kronor och nya 27-tums iMac med Retina 5K-skärm från 22 795 kronor. Båda finns att beställa från och med idag på apple.com och Apple Store-appen samt på Apple Store och via auktoriserade Apple-återförsäljare från och med nästa vecka. iMac-konfigurationen utan Retina-skärm finns fortfarande tillgänglig för 13 995 kronor. Ytterligare teknisk information, tillval för beställningsbyggen samt tillbehör finns online på apple.com/se/mac.

Alla bilder: Apple