HomePod – en trådlös högtalare från Apple

Prylar 8 jun 2017

P R E S S R E L E A S E

Apple presenterade nyligen HomePod, en banbrytande trådlös högtalare för hemmet som ger suverän ljudkvalitet och som använder medvetenhet om utrymmet för att känna av var i rummet den finns för att automatiskt anpassa ljudet. HomePod har utformats så att den fungerar tillsammans med en Apple Music-prenumeration som ger tillgång till över 40 miljoner låtar, och har därmed djupgående kunskaper om användarens personliga musiksmak och hjälper användaren upptäcka ny musik. HomePod har en stor Apple-designad bashögtalare som ger en djup, ren bas, en anpassad uppsättning med sju strålformade diskanthögtalare som ger ren akustik med hög frekvens samt enastående riktningsstyrning och kraftfull teknik som byggts in för att originalinspelningarna ska låta lika fylliga som de var tänkta att låta.

”Apple förnyade bärbar musik med iPod och nu förändrar HomePod vårt sätt att uppleva musik trådlöst i våra hem”, säger Apples vice vd för Worldwide Marketing Philip Schiller. ”HomePod är fylld med kraftfull högtalarteknik, smarta Siri-funktioner och trådlös åtkomst till hela Apple Music-biblioteket – allt i en elegant högtalare som är mindre än 18 cm hög. Den kan få i princip alla rum att svänga med störningsfri musik och är dessutom en hjälpsam assistent i hemmet.”

HomePod har utformats för röststyrning. Den har sex mikrofoner så att användarna kan interagera med den i hela rummet, även medan hög musik spelas. När du säger ”Hej Siri, jag gillar den här låten” blir HomePod och Apple Music en musikexpert som lär sig vad du gillar bland hundratals genrer och teman från tiotusentals spellistor, och musiksmaken delas på alla enheter. Siri kan även hantera avancerade sökningar i musikbiblioteket, så användarna kan ställa frågor som ”Hej Siri, vem spelar trummor i den här låten?” eller skapa delade spelningsköer med alla i hemmet. HomePod, Apple Music och Siri ger den bästa musikupplevelsen i hemmet som streamar reklamfritt direkt till HomePod.

Som assistent i hemmet är HomePod ett suveränt sätt att skicka meddelanden, få uppdateringar om nyheter, sport och väder eller styra smarta enheter hemma genom att helt enkelt be Siri tända lamporna, dra för persiennerna eller aktivera ett scenario. När du inte är hemma är HomePod en perfekt hemhubb som ger dig fjärråtkomst och hemautomatisering genom appen Hem på iPhone eller iPad.

 

homepod-white-shelf