HiRise – ett ställ för din Apple Watch

27 maj 2016

Om du tycker att Apple Watchs magnetiska laddningskabel inte är optimal kanske du ska skaffa ett ställ. Det gör att klockan placeras lite mer skyddad och kan visa upp skärmen tydligt när den laddas. Twelve South var snabba med att lansera en sådan här produkt och har faktiskt nyligen även lanserat en liknande produkt som har motsvarande funktionalitet som HiRise, men heter Forté.

Twelve Souths HiRise är ett högkvalitativt ställ som följer Apples eget designtänk väldigt väl. Det finns tillgängligt i antingen silver eller svart och är tillverkat i en borstad metall som passar bra med klockan. Stället är stabilt. Den magnetiska pucken som sitter längst ut på laddningskabeln som följer med Apple Watch placeras i ett passande utrymme upptill på stället och själva sladden dras sedan på baksidan av stället och döljs på ett snyggt sätt. Överflödig sladd stuvas undan under en lucka i botten så att den inte stör den minimalistiska designen. För att se till att din kära klocka inte blir repad på något sätt är överdelen av stället klätt med ett silikonliknande material.

Twelve South marknadsför HiRise for Apple Watch som ett ställ för förvaring och laddning på natten, och det fungerar ju, men vinkeln på stället gör att det även går utmärkt att ha det bredvid datorn och se skärmen tydligt. Det går även att placera klockan liggande, då med stöd för nya nattläget.

Det enda problem vi upptäckte med HiRise-stället var att bortmonteringen av laddningssladden faktiskt kan vara lite besvärligt. Twelve South hävdar att det ska vara enkelt och bara ta några sekunder, men vi hade en del problem med det – och gör man det mycket är risken att sladden till slut skadas. Om du inte har behov av att lossa den ofta kan du dock bortse ifrån det här. Totalt sett ett gediget och snyggt ställ som fungerar fint.

hirise1

Omdöme

Den stilrena och snygga HitRise for Apple Watch behöver inte skämmas för sig på någon plats, inte ens i Apples senaste showrooms. Dessutom fungerar stället fint när du behöver ladda din Watch.

Betyg: 4/5

Pris: ca 550:-